16 tips til helgen

Foretrekker du hardrock, sopptur i skogen, billedkunst eller kammersang i middelalderske omgivelser?  Dette og mye mer kan du velge mellom blant alle Haldens arrangementer denne septemberhelgen. Her følger 16 tips til gjøremål kommende helg:

Helgen starter med et skrik, eller rettere sagt et gitarstrøk, på Herregårdskaféen klokka åtte. Tommy Tokyo og Co står da klare på Herregårdskaféen for å underholde deg med velskrevet, ettertenksom viserock.

En snau time senere dras fredagskonsert nummer to i gang i byen, da går nemlig Æ på scenen i Halden Mikrobryggeri. Æ, også kjent som Erling Ramskjell, spiller låter fra sitt siste album “Endetidsbilda”.

Æ, også kjent som Erling Ramskjell, blir å finne på Mikrobryggeriet fredag kveld.

Klokka 22 starter kveldens siste konsert, og Bryggerhuset Syd blir atter igjen bluesbule for en kveld. Denne gangen er det Pæddekommen Blues Band fra Særp som inntar scenen og lager sløy blues på fredagskvelden.

Folket på Herregårdskaféen får det travelt denne septemberhelgen. Så snart de har ryddet bort Tommy Tokyo må de gjøre klar for neste bordsetning, som er av et ganske annet slag. På lørdag åpnes nemlig en ny kunstutstilling på Galleri Rød Herregård. Klokken 12 klippes snorene for billledkunstner Anne Valen Næss’ utstilling. Utstillingen er åpen til 16, og kaféen er selvfølgelig åpen. Utstillingen er også åpen mellom 12 og 16 på søndag.

Billedkunstner Anne Valen Næss stiller ut på Galleri Rød Herregård lørdag og søndag både denne og neste helg.

Dersom du foretrekker biler fremfor kunst kan du heller ta en tur til Halden torg. Der vil heftig stylede biler stilles opp på rekke og rad fra klokka 12 av på Halden Stylingcars Utstillingsshow. Tommy har fyrt opp grillen i Mikrobryggeriets Bakgård, i tilfelle du blir sulten av å glo på så fine biler.

Omtrent samtidig blir det visning av en helt annen type bil på Fisketorget. Her viser Halden Røde Kors frem den nye mannskapsbilen de har fått av Sparebankstiftelsen og Jensen & Scheele Auto mellom 11 og 13. Alle avdelinger av Halden Røde Kors vil være representert.

Når du har sett deg mett på biler og billedkunst kan du flytte deg bort til Halden stadion og bli med og lage stemning på Kvik Halden-dagen. Her blåses A-lagskampen mellom Kvik Halden og Holmen IF i gang klokken 16, og i pausen presenteres alle klubbens barne- og ungdomslag for publikum. Gratis inngang for alle!

Lørdag kveld kan du velge mellom hele fire konserter i Halden by. På Den Gamle Kommandant blir det gratiskonsert og klassisk korverk fra middelalder til nåtid med kammerkoret Le Voci klokken 18.

I den ganske andre enden av sjangerskalaen finner vi hardrocken på Feelgod lørdag kveld. Her er Dødsømt, Machete, og Mansters invitert til å lage mørk rock og haraball ut i de små timer.

På Dickens blir det noe mer dansbar musikk, der skal Smokey Sound spille fra klokka 21.00. Her vil det bli slagers fra Smokie, og i tillegg covres Billy Idol, Creedence, Pink Floyd, Dire Straits, Santana og mange fler.

Lørdagens fjerde og siste konsert avholdes på Kongens Brygge klokka 21. Stone Cold Fire leverer åtti- og nittitallsrock på den aller siste utekonsert på Kongens for i år. Kongens lover god rock og høy stemning, og skrur på alle varmelampene i taket for anledningen.

På Mikrobryggeriet handler lørdagskvelden om øl. Eller som Mikrobryggeriet selv sier det: “Vi snakker litt om øl, du drikker litt øl, så snakker vi litt til og du drikker litt mer øl”. Ølsmaking på Mikrobryggeriet altså; mellom 18.00 og 21.00. lørdag kveld.

Har du ikke rotet deg ut på sopptur ennå i høst? Bli med Halden Soppforening på sopptur på søndag, og få soppen din sjekket i tillegg til å få servert deilig soppmat. Soppsesongen er på hell, plukk mens du kan!

Liker du historie bedre enn sopp? Stå opp tidlig på søndag og bli med på en krigshistorisk tur til Vestfjella søndag. Svein Syversen forteller om spennende krigshistorie underveis. Oppmøte på Kiwi Brødløs klokka 09.15!

På søndag er det Venåsdagen!

Et tredje friluftsarrangement denne søndagen er Venåsdagen. Offisiell sesongåpning av Venåshytta feires med O-løp, tippetrim og kaffe og vafler i kiosken.

Søndag kveld er det klart for høstens første hjemmekamp med Halden Topphåndball klokka 18.00. Avslutt søndagen med å lage stemning og haraball på håndballkamp i Remmenhallen!

KanDusi ønsker alle en strålende og aktiv helg!

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer