Lager livesending for haldenserne på 17. mai

Siden det ikke blir noen 17. mai-feiring i sentrum på 17. mai i år har de engasjerte folka på Ungdomssamfundet bestemt seg for å sette opp live 17. mai-studio på huset med programledere, gjester og kulturelle innslag.

Ungdomssamfundet skulle egentlig hatt fullt hus på 17. mai, der skulle det ha vært åpent hus og ungdomsdisco på kvelden. Sånn blir det ikke, men Michael Andersen Lundsveen og Mikalea Røstadli Dahl vet hvordan de skal få mest mulig ut av 17. mai! De siste ukene har de jobbet mot ett bestemt mål: Livestudio på Samfundet på nasjonaldagen mellom klokken 08.00 og 14.00.

-Vi skal prøve å lage en så tradisjonell 17. mai som mulig, forteller Michael, ut fra de forholdene vi har i dag. Vi vil forsøke å skape det fellesskapet vi vanligvis føler på 17. mai gjennom å sende live fra Samfundet. Vi skal ha programledere i studio, og innslag og taler fra folk i Halden på programmet, i tillegg til et par utsendte som får med seg det som skjer ute i byen.

Koronafritt live-studio

Live-studioet på Samfundet vil pyntes til 17. mai, og settes naturligvis opp i henhold til smittevernregler.

-Vi kjører selvfølgelig plexiglass mellom programledere i studio, forteller Mikaela, alt skal være trygt og smittefritt. Det blir håndsprit og vasking og alt som hører til.

I tillegg til eget innhold vil live-studioet strømme det som skjer både nasjonalt og i Halden kommune.

-Vi kommer til veksle mellom det lokale og det nasjonale, forteller Michael. Vi håper jo at det skal legges ned krans på Rødsfjellet, da vil selvfølgelig våre utegående reportere sende derfra. Når det skytes fra festningen vil en av oss stå der oppe og filme det. Når hele Norge skal synge nasjonalsangen sammen klokken 13 skal vi naturligvis også markere det her i studio. Vi kjører konkurranser for ungdom, og vi har mange planer til aktiviteter i løpet av dagen.

Livesendingen går altså fra 08.00 til 14.00. Etter 14.00 blir det en pause i sendingen frem til 17.00 da fortsetter sendingen med kulturelle innslag ut kvelden.

Mikaela og Michael skal pynte Samfundet til 17.mai-fest! Foto: Ellen Midtfjeld.

Digitalt tog gjennom Haldens stuer

Et av innslagene Michael og Mikaela har satt opp på programmet er digitalt 17. mai-tog i stuer og på verandaer og gårdsplasser over hele Halden.

-Vi håper at folk kan sette opp pcer og mobiler og delta i vårt digitale 17. mai-tog, forteller Michael. Da legger vi på noe korpsmusikk og går i tog «sammen». Det blir nok et fint innslag. Da kommer vi til å veksle mellom stuer og studio på skjermen, sånn at folk kan vinke til sendinga når de går i tog.

-Turnertoget har vi også lyst til å få til noe rundt, sier Mikaela. Selv om man ikke kan turne på festningen eller i byen så kan man ta på seg drakta og turne i hagen.

Ønsker bidrag fra dere

Ungdomssamfundet ønsker seg bidrag fra haldenserne på nasjonaldagens live-sending. De ønsker seg bidrag fra kultursektoren, men også fra folk flest.

-Dette skal være en 17. mai for folket, av folket, sier Michael. Alle som har lyst til å være med skal få lov! Vi håper artister i kultur-Halden vil være med. Og folk flest. Er det noen som har lyst til å stille seg opp og synge en sang, holde en tale eller lese et dikt så er det bare å ta kontakt. Vi håper mange vil være med og lage en fin 17. mai-feiring i byen.

-Alle har en mobiltelefon, du trenger ikke proft utstyr, sier Mikaela, vi ønsker jo å ha bidrag fra vanlige mennesker – det trenger ikke å være så iscenesatt. Det kan være både voksne og barn som bidrar!

Vil du være med og bidra til 17. mai-feiringen som sendes fra Samfundet? Da kontakt med Michael på mail! Adressen hans er: michael@extragiverglede.no.

Samler inn penger til veldedige formål

I løpet av dagen vil det samles inn penger til ulike veldedige formål via sendingen.

-Vi kommer til å kjøre en innsamling hele nasjonaldagen, forteller Michael, og pengene skal gå til frivilligheten, barne- og ungdomsorganisasjoner, korps og andre aktører i Haldens kulturliv som er påvirket av koronakrisen. Forhåpentligvis får vi en god pott som vi kan fordele ut på flere aktører etter 17. mai.

-De artistene som har kulturinnslag kan sette opp vippsnummer så de kan tjene en slant til seg selv, forteller Mikaela.

Michael blir en av nasjonaldagens programledere, han skal lose oss gjennom dagen – i tillegg til at han skal være teknisk ansvarlig.

-Men da må du stryke skjorta di Michael, sier Mikaela, og det har vel ikke du gjort på tre år?

Michael lover å stille med nystrøket skjorte i studio på 17. mai. Dette blir bra, eller hva?

Program for dagen kommer nærmere 17. mai.

Kommentarer

kommentarer