Redusert åpning av Kafé Møtestedet

                                         Trond Henriksen

Kirkens Bymisjon har måtte stenge ned de fleste tilbud i det forebyggende arbeidet mot spredning av Covid 19-viruset. Det er mange vanskeligstilte som har blitt berørt av dette, særlig da Kafé Møtestedet ble stengt. For enkelte var dette det eneste holdepunktet i livet.

Vi har klart å dekke behovet for nødproviant, ved at det kjøres ut gratis mat seks dager i uken. Tilbakemeldinger forteller oss at mange savner det sosiale mer enn selve maten. Tidligere besøkende opplever nå en større ensomhet når alle lavterskeltilbudene i byen er stengt ned.

Derfor er det med stor glede vi kan informere om at møteplassen på jernbanestasjonen åpner mandag 27. april. Vi har i samarbeid med Halden kommune fått god veiledning om hvordan vi kan åpne kafeen og samtidig ivareta smittevernreglene. Det blir reduserte åpningstider og antall mennesker som kan oppholde seg i lokalet på samme tid. Våre åpningstider og regler blir som følgende:

Redusert åpning av Kafé Møtestedet mandag, onsdag og fredag.
08:00 – 11:30 Kafeen stengt. Brukes kun som sentral for utkjøring av mat.
11:30 – 12:00 Desinfisering av overflater, håndtak og lignende.
12:00 – 13:30 Pulje 1. – Maks 5 personer
13:30 – 14:00 Pause med desinfisering av overflater, håndtak og lignende.
14:00 – 15:30 Pulje 2. – Maks 5 personer
15:30 – 16:00 Stenges og vaskes ned.

Kafé Møtestedet sine smittevernregler:

 • Det blir hengt opp smittevernsplakater flere steder i kafeen.
 • Antibac brukes før man kommer inn og når man forlater stedet, god håndhygiene har fokus.
 • Overflater, håndtak og lignende blir desinfisert jevnlig, mellom hver økt, samt ved stenging og åpning av kafeen.
 • Det skal ikke forekomme håndhilsning eller klemming.
 • Alle besøkende vil bli oppfordret til å holde 2 meter avstand.
 • Enkel varmmat tilberedes på kjøkkenet av ansatte i Kirkens Bymisjon. Maten serveres med engangsbestikk og papptallerkener av ansatte/frivillige. Restavfall kastes av besøkende i flere tilgjengelige søppelbøtter.
 • Servering av kaffe gjøres av ansatte/frivillige i pappbeger.
 • Toalettbesøk henvises til det som finnes på venterommet til stasjonsområdet. Vedkommende må da forlate kafeen å gå rundt. Sperring inn til venterommet vil ikke bli åpnet. Rutiner for håndhygiene vil gjelde når man forlater og kommer tilbake fra toalettet.
 • Kafeen vil ikke være tilgjengelig for reisende med tog/buss.
 • Det vil ikke forekomme salg fra disk. Dette gjelder gaveartikler, mineralvann, kaffe og mat. Det som serveres er gratis.
 • Personer som ikke overholder reglene, vil få en advarsel eller bortvises.

Det vil være vakt på utsiden som opprettholder avstandskravene og tilbyr Antibac før man slipper inn i kafeen. Store ansamlinger utenfor, som ikke opprettholder avstandskravene, kan medføre at kafeen blir stengt. Det vil ikke bli utdelt matposer fra Kafé Møtestedet i åpningstiden. Vi kan ta imot bestilling som kjøres ut neste dag eller at man ringer eller sender melding til vår hjelpetelefon 488 90 528.

Det vil alltid være tilgjengelig 3 ansatte/frivillige i åpningstidene. Disse vil bruke hansker og munnbind (hvis tilgjengelig), ellers forholde seg til retningslinjer for god håndhygiene.

Vi gleder oss veldig til gjenåpning av Kafé Møtestedet og håper at dette blir et kjærkomment tilbud til dem som trenger det mest.

Med vennlig hilsen
Kirkens Bymisjon

Trond Henriksen
Koordinator Halden

Telefon: 93846900
Epost: trond.henriksen@bymisjon.no

 

Foto: Trond Henriksen

Kommentarer

kommentarer