Kunstnerstipend til Line Bergseth

Minnefondet etter Frithjof E. Bye deler ut sitt årlige kunstnerstipend på Fayegården på Kulturnatten. 

Otilie og Frithjof E. Byes minnefond deler ut kunstnerstipend til forfattere og billedkunstnere fra Halden og Aremark. Royalties fra forfatteren Byes bokutgivelser kommer på denne måten lokale kunstnere til gode, sytti- åtti år etter at han skrev sine bøker.

Minnefondet har delt ut stipend siden 2009, og totalt åtte forfattere og billedkunstnere har mottatt stipend. Tidligere stipendmottakere er Vilde Heggem, Elise Jarem, Stein Andersen, Silvia Henriksdottir, Sissel Margrethe Børke, Demian Vitanza, Tom Ingar Eliassen og Maja Sjöström.

Årets stipend fra Otilie og Frithjof E. Byes minnefond går til kunstneren Line Bergseth. Bergseth arbeider med maleri i olje på lerret, akvarell, installasjoner og tekstil, med blomster og planter som tematikk.

Bergseth er født og oppvokst i Halden. Etter et tiår med høyere kunstutdanning ved både Strykejernet, Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo, Kongelig Dansk Kunstakademi i København og Nordic Institute for Contemporary Art i Helsinki vendte Bergseth tilbake til hjemtraktene og bosatte seg i Aremark.

Bergseth har i løpet av de siste tretti årene holdt en lang rekke separatutstillinger og deltatt ved en like lang rekke gruppeutstillinger både i inn- og utland. Verkene hennes er kjøpt inn mange ulike steder og hun har gjort en mengde utsmykninger både i og utenfor landet.

Styret i Otilie og Frithjof E. Byes minnefond ønsker å anerkjenne den kunstneren vi med Bergseth har her i Halden og Aremark, og er glade for å kunne støtte dette kunstnerskapet med en stipendsum på 25.000 kr.

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer