Fanfare for Fredriksten

Søndag 17. september inviterer Haldens korps og kor til et stort, gratis familiearrangement på Place d’Armes! 

Konserten Fanfare for Fredriksten har blitt utsatt i to omganger nå, på grunn av pandemiens inntog i Norge. Nå blir den endelig en realitet! Søndag 17. september samles flere av byens korps og kor til et storstilt konsertsamarbeid på Place d’Armes.

– Det er topp å gjøre ting sammen, sier initiativtager Grete Ludvigsen. Korpsene og korene i byen strever med vårt på hver vår tue til daglig, og holder våre konserter her og der. Kanskje vi til og med slåss om samme publikum. Så det å komme sammen på denne måten om ett, stort prosjekt er veldig gøy! Det blir en mulighet for oss til å vise hva Haldens kor og korpsmiljø faktisk har å by på.

Byens kor øver i fellesskap før Fanfare på Fredriksten. Foto: Grete Ludvigsen.

Alle korpsene og korene i byen ble invitert til å være med på konserten, og mange har sagt ja. Aldri før har noen samlet byens korps og kor på én scene til konsert. Mer enn hundre korister vil stå på scenen, og over hundre korpsmedlemmer!

– Det er stas å gjøre noe nytt, sier Grete, dette har jo aldri blitt gjort før. Tenk hvordan det skal låte med ett stort korps og ett stort kor i fellesskap!

Repertoaret vil være kjente og kjære musikkstykker, arrangert om for kor og korps i fellesskap. Vi får blant annet høre fra Aida, Slavekoret, Amazing Grace, You’ll Never Walk Alone, Conquest of Paradise, og Carmen. Ikke minst blir det allsang med Jahn Teigens klassiker Optimist!

Over hundre korpsmedlemmer fra byens korps er med på Fanfare for Fredriksten. Foto: Grete Ludvigsen.

– Vi skal også presentere en nyskreven fanfare som er skrevet av Jonas Halvari Hansen, forteller Grete. Jonas spiller klarinett med oss i Tistedalsmusikken. Han har tatt med kjenningssignalet til Østfold Infanteriregiment nr 1 inn i fanfaren. Årstallet 1661 – det året festningen ble påbegynt – er også tatt med på en finurlig måte. Vi gleder oss til å urfremføre den!

Asgeir Borgermoen skal holde i showet, og er dagens konferansier og Tistedalmusikens faste dirigent Runar Jansen skal dirigere både korps og kor.

Runar Jansen dirigerer både korps og kor på Fanfare for Fredriksten.

– Vi ønsker med dette å fremsnakke og vise frem korps og kor i byen, og inspirere til enda mer samarbeid, sier Grete. Vi snakker mye om å involvere hverandre, og eliminere utenforskap. Jeg tror et slikt prosjekt er et fint verktøy for nettopp dette.

Det blir ikke satt ut stoler eller benker til konserten, så ta gjerne med dere noe å sitte på!

– Dersom det mot formodning blir dårlig vær må vi flytte arrangementet innomhus – til den nye Tistedalshallen, forteller Grete.

Konserten starter klokken 15 og varer en knapp time.

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer