Festina Lente danser i Halden

Festina Lente Produksjoner er et danseensemble med lokale dansekunstnere som setter opp mange spennende forestillinger! På Kulturnatt kan du se dem danse forestillingen Trippel Bill på Kulturhuset i Halden.

Festina Lente Produksjoner ble etablert i 2019, i forbindelse med feiring av Dansens Dager her i Halden.

– Vi ønsket å skape et profesjonelt innslag med lokale dansekunstnere, og svaret ble en trio mellom Aurora Itland, Jade Sofie Wulff og meg, forteller Sara Stang Møller. Vi hentet inn Tomas Glans på koreografi og skapte vårt første lille prosjekt; The Painting, på syv minutter. Det ga umiddelbart mersmak, så for min del ble det naturlig å tenke at dette skulle bli noe mer.

Foto: Johannes Granseth.

Det tok ikke lang tid før navnet var satt, og nettsiden med mer var oppe og gikk. Etter premieren på Dansens Dag i Halden har The Painting har vært på turné. Den har blitt vist både under kulturnatt her i byen tidligere, og på Kulturnatt i Fredrikstad, Åpen Scene i regi av Dansekunst i Østfold og på MOVE Dansefestival i Hamar. Under sistnevnte ble forestillingen vist hele syv ganger, både ute og i et galleri.

–Vi har også gjort en produksjon ved navn One2Seven. Der er vi fem dansere på scenen, med Julie Drønen Ekornes på koreografi. Jonas Bjerketvedt har komponert musikken. Den har også blitt vist i Fredrikstad og her i Halden under En Danseaften, forteller Sara.

One2Seven. Foto: Lise Olin.

En Danseaften var Festina Lentes tredje prosjekt.

– Der var målet å skape en forestilling bestående av våre egne innslag, men også med innslag fra andre dansekunstnere og kompanier. Den gang hadde vi som nå et samarbeid med Panta Rei Danseteater, hvor de bidro med et eget stykke til forestillingen vår. Vi er veldig glad for at vi kan gjenta et slikt samarbeid nå under Kulturnatt.

Nå i våres var det noe helt nytt som sto for tur; da var Festina Lente Produksjoner arrangør for feiringen av Dansens Dager Sarpsborg. Det ble en kjempesuksess, og planleggingen for neste års feiring er allerede i gang. Førstkommende fredag kan du altså få se Festina Lente danse på Kulturhuset.

– Under Kulturnatt viser vi Trippel Bill – en danseforestilling satt sammen av tre verk av tre lokale koreografer. Det blir et gjensyn med The Painting av Tomas Glans, One2Seven og Julie Drønen Ekornes og et nytt verk av meg med tittelen Am I Human?.

Aurora Itland vil åpne forestillingen med sin nye solo produsert av Panta Rei Danseteater ute foran Kulturskolen. Auroras solo er koreografert av Ina Christel Johannessen, og Aurora selv er medskapende danser.

Soloen er også et av hovedinnslagene under Oslofjorden danser!

Aurora Itland. Foto: Neil Nisbet.

– Vi får også en gjesteopptreden ved Bethina Juelsen, som er medlem i Østfold Dansekompani for ungdom og som nå går utdannelse i dans. Det blir utrolig stas, og vi er veldig takknemlige for muligheten til få å være en del av programmet, sier Sara.

Foto: Johannes Granseth.

Neste uke er Festina Lente aktuelle som en del av danseforestillingen Oslofjorden Danser i regi av Panta Rei.

– Da bidrar vi med en egenprodusert duett. Carl André Johansson og jeg er medskapende dansere, mens Ellen Røhr-Staff står for koreografien. Vi har jobbet stedspesifikt i Fredriksten Festing med koreografien, og tatt inspirasjon fra omgivelsene der. Det har vært en veldig fin prosess.

Duett med Sara Stang Møller og Carl André Johansson. Foto: privat.

Målet til Festina Lente fremover vil i stor grad være å få eksisterende prosjekter ut til enda flere publikummere.

– Flere samarbeid ønsker vi oss også, sier Sara. Vi har mange gode planer på lur, så en fortsettelse blir helt garantert. Vi gleder oss!

Du kan se og lese mer om Festina Lente på facebook og instagram.

Kompaniet består av danserne:

Aurora Itland

Carl André Johansson

Marie Wang-Hansen

Live Skullerud

Jade Sofie Wulff

Amalie Sunde

Sara Stang Møller

Koreografer:

Tomas Glans

Julie Drønen Ekornes

Ellen Røhr-Staff

Sara Stang Møller

Fotograf:

Johannes Granseth

Film/video:

William Stang

Musikk:

Jonas Bjerketvedt

Prosjektleder:

Sara Stang Møller

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer