Kultursommerskolen 2020; Alt blir bra igjen!

Årets første kultursommerskoleuke er over, og de heldige barna kan se tilbake på en hel uke med sang, dans, musikk, kunst og teater.

Det er brennhett og ikke et vindpust å oppdrive i kulturkvartalet fredag formiddag. Ute på kulturskolens stenlagte plass sitter kultursommerskolebarna i små klynger, de har en liten pause før de skal videre til sine stasjoner. Noen skal til biblioteket, noen skal synge, og noen skal filmes. Det er nemlig musikkvideo på gang i kulturkvartalet.

Et filmteam lager musikkvideo med glade kultursommerskolebarn i kulturkvartalet fredag morgen. Foto: Ellen Midtfjeld.

– Vi har fokusert mye på film i teatergruppa denne uka, forteller teateransvarlig på kultursommerskolen Charlotte Fjell Lindman, og temaet har vært Det blir bra igjen. Barna har jobbet litt med temaet, hva det betyr for dem. I tillegg har de laget kjempefine figurteaterdukker, og så har de sunget og danset og laget kunst. Det har vært en kjempefin uke!

Oppe i kulturskolens andre etasje finner jeg solistene i kultursommerskolens musikkvideo. Det er Michell og Isabell som har fått æren av å bære vokalen i sommersangen som har et viktig budskap; Det blir bra igjen.

Michell og Isabell er solister i kultursommerskolens musikkvideo.

– Nå skal vi spille inn en sang som Dina har laget, forteller Isabell. Den heter Alt blir bra igjen, og den handler om at alt blir bra igjen etter korona.

Barna har malt regnbuer i løpet uka, og snakket om hva de gleder seg til.

– Jeg gleder meg til at koronaen er over, sier Isabell, sånn at alt blir helt vanlig igjen.

– Jeg gleder meg også til koronaen er over, sier Michell, da blir det ikke så farlig for alle de i familien som er i risikogruppa lenger.

Alt blir bra igjen har vært temaet vårt hele uka, forteller Dina. Og så har regnbuen vært et tema. Den sangen jentene skal synge inn nå er en gladsang om kultursommerskolen! Vi var jo usikre på om vi faktisk fikk lov til å ha kultursommerskole i år, så denne sangen handler litt om at vi er glade for at vi får være sammen her allikevel. Og så handler den om at sommeren er her, at vi skal leke og gå i sommerklær og være sammen.

Kultursommerskolen har vært litt annerledes i år.

– Vi har ikke kunnet være så mye sammen som vanlig, forteller Dina, barna har vært mer i grupper. Hele uka har vi filma gruppene, så har vi klippa det sammen sånn at barna nå i dag skal få se hva de andre har gjort. Det blir annerledes, men morsomt! Vi får ikke de nervene vi vanligvis får før en forestilling, for man legger jo ikke alltid merke til at man blir filmet. Jeg tror barna kommer til å synes det er gøy å se seg selv og de andre på film.

Ute har en gjeng med jenter funnet seg en plass i skyggen. Snart skal de til biblioteket, men først skal de ha en liten pause.

Aurora, Michelle Marie, Ella-Sofie, Rhea og Jenny har funnet seg en plass i skyggen mens de har pause .

Hva har dere gjort denne uka?

– Vi har laget kunst, forteller Ella-Sofie, vi har laget teaterdukker, vi har danset og vi har spilt inn en sang i studio. Og så har vi laget drømmefangere.

Har det vært gøy?

– Ja! sier alle i kor.

– Og så har vi fått is hver dag, sier Ella-Sofie.

Kan det egentlig bli bedre?

Vanligvis avsluttes kultursommerskolen med en forestilling, der familie og venner inviteres til Black Box for å se barna synge og danse og spille teater. I år ble det vanskelig å planlegge en forestilling med mange til stede, men sommerskolesjef Dina Billington visste råd. Hva med å filme barna hele uka, og så klippe det sammen til en film som alle barna får se den siste dagen? En fin løsning når vi helst ikke skal samles i store flokker.  I tillegg kommer det altså en musikkvideo! Den kan vi glede oss til!

Kjenner du noen barn som kunne tenke seg å gå på kultursommerskole? Halden kulturskole arrangerer enda en kultursommerskoleuke til de, i uke 33! Påmeldingsfristen er 7. august. HER kan du melde på ditt barn, og lese mer om kultursommerskolen 2020.

Kommentarer

kommentarer