Kulde til bersvær

Noe så deilig som siste søndag i januar! de er så enige katta, Petra og bikkjene, Tora og Lona. De har masse til felles de tre. De bor i samme kåk, de har alle bursdag per 1. januar. For det har i prinsipp alle dyr. Så synes de alle at vinteren har vært gjennomført fæl.
Petra har klart seg best, ettersom hun uten videre har gjort radiatoren til sin. Hun har hatt varm pels – selvom det har vært minus 20. Så har hun kunnet synes synd på Tora og Lona, som begge har vært ute på lufte-tissetur X antall ganger i døgnet. Lille Lona har ikke fått det til i kulda, så eieren har måttet ta henne med på bydelsomvisning. Da har små saker blitt store.
Tora er søren så robust, så hun har bare satt seg ned. Og dermed har alt skjedd som antatt. Men labbene, de har ikke hatt godt av slike vinterlige eksesser, har Tora hvisket meg i øret. Jeg har hatt forståelse for hennes bekymringer, ettersom jeg har ligget pal i Covid. Utmattelse har gjort livet komplett unyttig. Da har Tora lagt seg på armen min og hvisket meg hemmeligheter i mitt øre.
Når vi da så kan dele en mandarin, da er jeg like populær som Louis Armstrong – for et minutt eller så. Vi deler også morgenkaffen hver dag, bikkja og jeg. Den snille Oss-kokken har bragt oss morgenlykke hver dag. Og ikke bare absolutt nytraktet kaffe, men tillike også kake av nobel karakter. Da er det at Tora ikke lenger kan styre seg. Hun kommer med rare og ivrige lyder – og er overbevist om at kaken er hennes.
Når jeg så skal ta meg en bit, så legger hun hodet på min skulder. Tydelig et tegn på en advarsel.
Så spiser jeg opp kaken og lar henne slikke asjetten. da er jeg populær. Mer skulle det ikke til. Men hun vet hva en duftende kaffekopp betyr.
Ut igjen, begge bikkjene – for en skvett eller så. Så er Petra på pletten – på kisten ute i gangen. det er så absolutt hennes plass. Mjau, mjau . Først i grove tonelag, så etterhvert i noe som ligner Maria Callas. Så holder hun på – helt til bikkjene hennes er trygt innendørs. For selvom Lona mobber henne litt en gang i blant, så er også så Lona hennes hund. Og Petra, hun lurer ikke et sekund på at hun er husets sjef.
Vi gleder oss til februar!

 

 


 

 


Kommentarer

kommentarer