Kom og syng med oss!

Koret GoodEnough har gledet Halden med sang i over fem år. Nå ønsker de seg nye medlemmer!

Det startet som Sykehjemskoret, eller Helsekoret om du vil. Den gangen var det en gjeng engasjerte helsearbeidere som ønsket seg litt positivitet i en tid der nedskjæringer preget hverdagen. Koret reiste rundt og sang julesanger på sykehjem og institusjoner i Halden, men konseptet vokste raskt til å bli noe mer. I fjor høst kunne GoodEnough feire femårsjubileet sitt på Fredriksten Kro med en stor konsert. Vanligvis øver koret på Bergheim, men med dagens smittevernstiltak blir det vanskelig. Dermed flyttet de hele kalaset til Vannvogna, der får koret lov til å øve inntil videre. Nå ønsker de seg altså flere medlemmer.

-Dette er et lavterskelkor, forteller korist Ellen Rosseland Hansen, det er ikke noe opptaksprøver hos GoodEnough. Har du lyst til å være med og synge så skal du få være med. Kom med den stemmen du har. Det gir stor glede å synge! Selv om det kanskje er utafor komfortsonen i starten. Det gir masse energi, og det er nok viktig i en sånn tid som vi er i nå. Hvorfor ikke stoppe opp og synge litt?

Man trenger ikke å ha erfaring med verken sang eller kor for å bli med i GoodEnough.

-Jeg har spurt folk jeg kjenner om de vil være med, forteller korist Ann-Charlotte Austerheim, og da sier de kanskje; men jeg kan jo ikke synge. Joda, alle kan synge! Og hele poenget med å synge i kor er jo at man er sammen om det. Hvis du har lyst til å synge kan du være med her, vi bygger hverandre opp og gjør hverandre gode.

Fokuset er sangglede. Koret arrangerer én stor konsert i året, og så synger de julekonserter på alle sykehjemmene og helsehuset i førjulstiden. Da benyttes øvetiden på mandager til konsertvirksomhet.

-Det får vi veldig julestemning av, sier Ellen, det er utrolig koselig.

Ellers tar gjerne koret noen småoppdrag her og der.

-Hvis noen trenger et kor til et arrangement eller firmafest eller noe sånt så er det bare å si i fra, sier Ellen.

Repertoaret er variert, og det går mye i pop.

-Vi synger alt mulig forteller Ann-Charlotte. Vi har hatt en ABBA-konsert, og vi har hatt konsert med musikk fra film og scene. Denne våren skulle vi hatt en konsert med slagere fra USA, som vi skulle kalle The American Way. Men det blir nok ikke før neste sommer med den situasjonen Norge er i i dag.

Til høsten skal dermed GoodEnough i gang med å øve inn sanger som Son of a Preacher Man, Living on a Prayer, Knocking on Heavens Door, Bad Moon Rising, og mange andre golden oldies.

-Da begynner vi på scratch, sier Ann-Charlotte, så det er et veldig godt tidspunkt å begynne på! Da begynner vi jo på et helt nytt repertoar, som er nytt for alle i koret. Det er lov å stikke innom og prøve seg, kanskje bare høre litt først hvis man vil.

Foruten dirigent Håvard Gåsodden er det kun én mann å finne i GoodEnough. Det ønskes flere sangglade menn i koret!

-Det hadde vært hyggelig med flere menn, sier Ellen, ikke minst for å holde ham vi allerede har med selskap.

Har dere en salgspitch eller, til eventuelt nye medlemmer?

-Det er lett, sier dirigent Håvard. Det å synge er vanvittig gøy. Uansett hva slags stemning du er i før du går på en korøvelse drar du alltid derfra i bedre humør.

-Du er alltid god nok, stemmes det i fra en korist.

Der kan du se. Du er god nok! Det er bare å komme! GoodEnough øver på Vannvogna på mandager mellom 18 og 21. Det er to øvinger til i juni, og det er bare å stikke innom. Inngang fra bakgården!

Her finner du GoodEnough på Facebook.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer