Tilbyr online MakerSpace for barn og unge i sommer

I sommer kan barn og ungdom som interesserer seg for teknologi bli med på et online lek og lær-program med Høgskolens IT-avdeling. Opplegget er for barn mellom 8 og 16, og aldeles gratis!

Hver sommer inviterer IT-avdelingen på Høgskolen i Østfold teknologiinteresserte barn og ungdom til å komme på Remmen og  eksperimentere med programmering og elektronikk. I år gjør koronarestriksjonene det vanskelig å invitere barn inn i lokalene på Remmen, dermed har Høgskolen kommet opp med et alternativt opplegg. I år vil barna kunne få låne en liten teknologi-kit med seg hjem, og så kan de følge instruksjonsfilmer som legges ut på nett.

-Selv om vi har restriksjoner på Høgskolen ønsker vi fremdeles å nå ut til de teknologiinteresserte barna i sommer, forteller Michael A. Lundsveen.

Michael har hatt ansvar for MakerSpace på Høgskolen i flere somre, og er ansvarlig for sommerens digitale IT-opplegg for barn og ungdom på Høgskolen. De siste ukene har Michael og de andre jobbet med å lage videoer som skal brukes i opplegget. Det blir laget én video per prosjekt, der man går gjennom det som skal bygges trinn for trinn.

-På denne måten kan barna jobbe i eget tempo, sier Michael, man kan jo sette videoen på pause og spole tilbake hvis man vil ha forklart noe én gang til.

I videoene vil Michael og de andre ta for seg både elektronikk og programmering.

-Vi ønsker å vekke barnas nysgjerrighet, sier Michael, og fokusere på læring gjennom skaperglede.

I tillegg til at videoer legges ut på nett vil studenter fra IT-avdelingen være tilgjengelig i et Zoom-rom for spørsmål.

-Studentene vil være på plass i Zoom-rommet mandag til torsdag mellom 10 og 14  i de ukene vi kjører opplegget, forteller Michael, der kan deltagerne gå inn og stille spørsmål hvis de lurer på noe. I tillegg kan man danne undergrupper på Zoom hvis man vil, der kan man snakke om ting og bli bedre kjent. På den måten kan også barna og ungdommene som deltar bli kjent og danne nye vennskap selv om de ikke er i samme rom.

Utstyrspakka man skal ha med seg hjem kan man få lånt på Halden bibliotek.

-Her vil du finne alt du trenger til opplegget, forteller Michael. Denne «sommerkiten» kan man låne når som helst i bibliotekets åpningstider, og så kan man ha den en hel uke før den skal leveres tilbake. Vi har samarbeidet med Halden bibliotek når det kommer til MakerSpace før, og dette er en super løsning for det digitale opplegget vi har planlagt i sommer.

Det digitale MakerSpace-opplegget vil kjøres mandag til torsdag i totalt fire uker i sommer. I uke 26, 27, 32 og 33. Sparebankstiftelsen DNB har vært rause og støttet Høgskolens digitale MakerSpace-opplegg.

-Vi er utrolig takknemlige for det, sier Michael, uten Sparebankstiftelsen ville ikke dette vært mulig. Det er kanskje enda mer viktig å gi barn og ungdom et tilbud denne sommeren, det er jo mange som har fått feriene sine avlyst på grunn av den situasjonen vi er i med korona.

HER kan du melde ditt barn på sommerens digitale MakerSpace.

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer