Klart for kultursommerskolen 2019

Kultursommerskolen 2019 skal ha musikalen Lion King som tema! En hel uke skal kultursommerskole-barna jobbe med teater, sang og kunst som skal brukes i den avsluttende Lion King-forestillingen.

2019 blir det sjette året på rad med kultursommerskole i Halden. Som før skal det arrangeres to uker med sommerskole, både den første og den siste sommerferieuka tar Dina og Ove Billington i mot barn på kultursommerskole i kulturkvartalet.

I disse dager siste hånd på verket for årets kultursommerskole. Jeg treffer nesten hele kultursommerskole-teamet for en liten sommerskoleprat. Lærerteamet har blitt utvidet med enda et sett kreative lærere, i år skal nemlig figureatergutta Daniel Sandvik og Håkon Mørland også ha undervisningstimer på kultursommerskolen. Daniel og Håkon har blant annet reist rundt med Figurteateret Den grønne ridder. Les mer om det her.

Daniel Sandvik og Håkon Mørland fremfører dukketeateret Den grønne ridder på Halden bibliotek i april 2018. Foto: Ellen Midtfjeld.

Foruten Daniel og Håkon sitter rektor Anne Navestad, teaterpedagog Maren Eikli Hiorth, danselærer Liv-Karin Cihiluka, sanglærer Dina Billington og administrator for kultursommerskolen Ove Billington rundt bordet. De har planen klar. I år skal tema for kulturskolen være Lion King!

-Målet vårt i år er å lage en mer helhetlig forestilling, forteller Dina, ved å knytte de ulike kunstformene sammen til en musikal. Det er også gøy at det er en rød tråd som knytter fagene og gruppene sammen. Vi instruktørene synes det er gøy å samarbeide og jobbe tverrfaglig og bruke hverandres kompetanse inn mot et felles prosjekt.

I tillegg til å undervise i sang har Dina ansvaret for å sy sammen forestillingen som elevene skal fremføre den siste sommerskoledagen.

Dina og Ove Billington er prosjektledere for kultursommerskolen. Foto: Ellen Midtfjeld.

Fire fag

Det blir fire fag på årets kultursommerskole; Musikalsang, dans, kunst og drama. I faget Musikalsang skal barna jobbe med å formidle sanger inn mot den store forestillingen på slutten av kultusommerskoleuka med Dina, og her blir det både solosang og korsang. I dansetimene vil Liv-Karin lære barna afrikansk hip hop som skal bruke i de ulike scenene i forestillingen. I Kunstverkstedet skal Håkon og Daniel lære barna å lage figurer, rekvisitter og kostymer til forestillingen. Teaterpedagogene Maren og Charlotte vil lære barna formidling i dramatimene. Maren og Charlotte jobber også som teaterpedagoger i Halden teaterskole.

-Jeg og Charlotte gleder oss veldig til kultursommerskolen, forteller Maren, dette blir det tredje året vi jobber her og vi synes det er veldig gøy.

Charlotte og Maren på Fredrikshalds teater under Halden teaterskoles sommervisning i fjor. Foto: Ellen Midtfjeld.

Ingen forkunnskaper er nødvendig.

-Alt blir tilpasset elevenes nivå, forteller Dina. Det skal være passe utfordrende, men først og fremst veldig gøy.

Kultursommerskolens SFO

Rektor Anne synes årets kultursommerskoleteam er veldig bra.

-Dette er et fantastisk team, sier Anne fornøyd, her har vi håndplukka de beste. Det er veldig gøy at vi får med oss så flinke folk.

For mange haldenfamilier har det blitt tradisjon å sende barna på kultursommerskolen. Anne synes det er hyggelig å se at flere av barna kommer tilbake år etter år.

-Vi fornyer oss hvert år, sier Anne, så det blir aldri det samme som året før.

Og i år er det altså Lion King som blir tema.

Kjernetiden for kultursommerskolen er 9 – 15. Men i år som i fjor tilbyr Anne & Co SFO før og etter kultursommerskolen, altså kan barna leveres klokka 8 og hentes klokken 16.  Mona Stenberg Thoresen er årets SFO-sjef! Teamet understreker at kultursommerskolen er et tilbud for skolebarn opp til seksten, det er ikke bare for barneskolebarn.

-Vi er opptatt av at barna ikke skal slutte å komme selv om de begynner på ungdomsskolen, sier Dina. De er fortsatt hjertelig velkomne, og vi tilpasser jo undervisning til nivå så dette blir gøy for barn i alle aldre.

Glade sangbarn i Blackbox på fjorårets avslutning for kultursommerskolen. Foto: Ellen Midtfjeld.

Slik er Kultursommerskoleteamet bygd opp:

Teaterpedagoger: Charlotte Lindmann og Maren Eikli Hiorth

Sang/kor/musikal: Dina Billington

Dans: Liv-Karin Cihiluka og Marikke Stenbek

Kunstverksted: Håkon Mørland og Daniel Sandvik

SFO: Mona Stenberg Thoresen

Admin: Ove Billington

Les mer på Kultursommerskolens hjemmeside.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer