Kjører ut mat til haldenserne

I går annonserte innehaver på Bryggerhuset Syd Mona Cecilie Johansen at Bryggerhuset utvider take away-tilbudet sitt og begynner å kjøre ut mat til haldenserne.

I disse koronatider er det tøft å drive restaurant, kundene uteblir og permitteringsvarslene står i kø der ute.

-Det er ingen hemmelighet at dette treffer alle – og da tror jeg ikke at jeg overdriver – i vår bransje hardt, sier Mona. Vi ser på vår drift ellers som sunn rent økonomisk, men nå må vi finne på løsninger for i det hele tatt å overleve. Vi håper og satser på at leverandører og lignende vil samarbeide og finne løsninger i denne tiden. Tiltak staten har kommet med har lettet det hele noe.

Selv må Bryggerhuset sette i gang mange tiltak. De har redusert sitteplasser slik at det tilfredsstiller myndighetens krav, de stenger tidligere i helgen på grunn av økt smitterisiko ved økt alkoholinntak, de har stasjoner med Antibac til gjestene, og informasjonsplakater fra FHI hengt opp i kafeen. I tillegg er det nye renholdsrutiner på huset.

-Vi spriter ned «det meste», sier Mona, blant annet bankterminaltastatur, håndtak, bord, stoler, gelender og generelt andre kontaktflater. De ansatte er kurset godt i nye fokusområder; blant annet hvor ofte, når og hvordan hender skal vaskes og eventuelt. sprites, strengere på at man skal være hjemme ved selv den minste forkjølelse. Bakevarer er fjernet fra disken, nå forsyner vi gjestene selv. Vi har sperret av vanndispenseren som gjester vanligvis bruker selv, og forsyner gjestene med karaffel hvis de ønsker det.

Søndag annonserte Bryggerhuset at de vil starte med utkjøring av mat fra i dag mandag. De kjører ut mat innenfor en 6 kilometers radius fra Bryggerhuset.

-I dag ønsker folk heller å spise hjemme enn å gå ut, sier Mona. Dette forstår vi og tilrettelegger derfor deretter. På denne måten klarer vi muligens å holde hodet over vannet selv også. Vi er jo godt kjent med å selge take away, men nå tar vi det da et skritt videre. Vi tester ut om det er noe interesse for denne utkjøringen i noen dager fremover nå.

«Butler» i Allsang på Grensen Jarle Grønberg hørte om tiltaket da han var innom Bryggerhuset i går, og kastet seg sporenstreks på.

-Jarle tilbød oss å låne Allsangen sin bil mot at vi tar med oss reklame for deres arrangement, forteller Mona, det er en super match for oss!

-Vi må hjelpe hverandre i en slik tid, legger Jarle til.

Jarle og Mona ved utkjøringsbilen fra Mobile Sarpsborg, bilsponsoren til Allsangen! Foto: Bryggerhuset.

Du kan betale for maten du bestiller til utkjøring med Vipps – Bryggerhuset setter din bestilling utenfor hos deg når betaling er mottatt.

-Hovedprioritet for oss nå er å gjøre vårt for at viruset ikke sprer seg, sier Mona, ta vare på våre medarbeidere og at bedriften skal overleve økonomisk.

Her finner du Bryggerhuset på Facebook, eventuelt kan du ringe dem på 69 19 56 44.
Take away-menyen: 
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer