Kåserte om Karl XII

Det var god stemning på Foreningen Nordens medlemsmøte torsdag kveld der hele 71 personer var møtt fram for å høre Ulf Hansson fra Strömstad Museum kåsere om Karl XII i 1718.

Med snert fortalte Ulf Hansson om begivenhetene på Fredriksten 11. desember etter dansk/norsk kalender – 30. november etter svensk. Karl XII skulle egentlig ikke vært på Fredriksten den dagen, planen var at han skulle til Christinia for å følge opp soldatene der.

Kulen gikk gjennom hodet fra venstre side, og norske soldater skjøt fra venstre side. Hva med den berømmelige sølvknappen og mystiske franskmenn? Dette er og blir et mysterium. Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i forbindelse med hvem som fyrte av det skjebnesvangre skuddet.

Etter kaffepausen underholdt Gro Janet Haug Mo og Dag Brandth med Espen Waleur ved pianoet.

Programmet var opprinnelig et bestillingsverk til Den Nordiske 4H-leiren sommeren 2017. Programmet:«From Saga to Science» er Haldens historie kort og annerledes fortalt, og var i utgangspunktet beregnet for ungdom fra de nordiske land.  Men framføringen vakte stor begeistring også blant vårt noe eldre publikum som humret og nynnet med på flere av de kjente sangene.

Ref: Torhild Larsen og Bjørg Jacobsen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer