På disco med Torsdagsgruppa

Det er torsdag kveld, og jeg er bedt på disco i Black Box. Jeg skal nemlig få være med på DJ Strøm-disco med Torsdagsgruppa.

Jeg ankommer litt seint, for alle vet jo at det er ukuult å komme presist. Festen begynner jo aldri før minst en halvtime etter at dørene åpner, eller hva? Der tok jeg jaggu feil. Når jeg sniker meg inn fra bakgården er det velkjente riffet til Forelska i lærern det første jeg møter i døra, akkompagnert av høye, glade rop og klapping. Festen er i gang.

Jeg får meg en kaffe ute i kiosken først, best å ta det lugnt og pent i starten. Jeg gløtter inn i discosalen, der er det full fest. Folk slår seg løs på dansegulvet, og DJ Strøm er i sitt ess. Rundt miksebordet hans henger en glad gjeng. Her kan man få lagt inn søknad om en ønskelåt, eller kanskje til og med få sunget litt karaoke. Det er bare å si fra, Øivind gjør som han får beskjed om. Og Øivind er trekkplasteret denne kvelden.

Marie Louise fikk stå bak miksebordet og holde Øivind med selskap.

-I dag er vi vel drøyt 110 stykker på disco, forteller Torsdagsgruppas Leif Erling Kristiansen, det kommer alltid mange når Øivind spiller. Han er utrolig populær! Han kommer omtrent en gang i halvåret og spiller på disco, og han synes det er kjempegøy!

Sommartider fyller Black Box. Plutselig får jeg en skikkelig bamseklem av en discogjenger på vei forbi. Så må han videre, han skal ut på dansegulvet igjen. Jeg følger etter. I det jeg tråkker over terskelen roper Bjarne Brøndbo over høyttaleranlegget: Her bli’ det LIV! Og det blir det. Dansegulvet fylles fort, og det synges Rai Rai over en lav sko. 

-Vi hopper opp og ned og opp og ned, roper DJ Øivind i mikrofonen. 

Og på dansegulvet gjør de lydig som han befaler: det hoppes, det klappes, og det synges.

Luoay tar den helt ut på dansegulvet!
Alle ut på dansegulvet for et bilde!

Jeg tar meg en Brøndbo-pause. Ute i kiosken ligger det vafler i hauger på et brett, og flere er på vei. Leif, Kari og Toril står og steker og selger. Macarena avløser Rai Rai inne i discosalen. Ute i vaffelosen er Kari Olsen klar på at diskoteket er et viktig arrangement for Torsdagsgruppa. 

-Dette er en fin måte å få møte venner på, sier hun, og en arena der man kan få være sosial og ha det gøy. Det er ikke så mange arenaer for det. Disco er alltid populært, og Øivind Strøm er jo utrolig populær. Og flink!

Kari Olsen, Leif Erling Kristiansen og Toril Aasen håndterer kiosken på disco.

Det er ikke bare disco på programmet for Torsdagsgruppa, de har mye på tapetet denne våren.

-Vi har cafékvelder også her i Black Box, forteller Leif ivrig, og så skal vi ut på tur til Ormetjern og gå Trolløypa. I mai blir det tur med amcarklubben, det blir veldig gøy. Det er også et veldig populært tiltak! I juni skal vi på båttur med Tista. Så blir det sommeravslutning hos meg i Bullaren, det er tradisjon og veldig koselig. I tillegg har vi jo alltid nyttårsball, da får vi bruke Haldens Club. Da er det dress og fine kjoler, og bra mat selvfølgelig. Og så spiller BRA-bandet da.

Leif går og henter et ark med vårprogrammet, han peker og forteller. Han er en engasjert fyr.

Er du glad i jobben din?

-Jeg elsker jobben min.

Det er karaokedags igjen i diskosalen, denne gangen skal Kjersti synge My heart will go on. Hun vil helst ikke ha Celine Dion i ryggen, hun vil synge solo. Og det gjør hun jaggu bra! På tide å ta noen flere bilder. Jeg forlater Leif igjen og beveger meg ut på dansegulvet. Der er det slow dance og fin stemning. 

Slow dance hører med på disco. Her danser Ina og Geir Ole til Titanic-klassikeren My heart will go on.
Vi synger Hurra for deg for Tormod, som har bursdag! Her får han en klem av Yvonne.
Det er plass til mye karaoke på Torsdagsklubbens disco! Her er det Daniels tur til å gripe mikrofonen.

Klokken begynner å nærme seg åtte, og torsdagsdiscoet er snart slutt. Sakte men sikkert tømmes lokalene for folk. De fleste forlater Black Box med et bredt glis. Noen vil slettes ikke gå, kanskje synes de det er alt for lenge til neste gang? Jeg får et par ha det-klemmer før jeg sykler videre i torsdagskvelden, fylt av Rai Rai og Macarena og den der gode stemningen som man får av et vellykka disco. Jeg håper jeg blir bedt på disco med Torsdagsgruppa en annen gang også.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer