Karius og Baktus til inntekt for barnekreftsaken

Lørdag 9. og søndag 10. februar dukker Karius og Baktus opp på Veslefrikks scene på festningen. Overskuddet går til barnekreftsaken.

Det øves i Veslefrikks lokaler på festningen om dagen. Jeg stikker innom en øving en gørglatt ettermiddag, og sklir ned brosteinen fra parkeringsplassen og ned til Veslefrikks inngangsdør. Inne finner jeg Monia Berger, Jonas Borge Stafsengen, Martin Kingsrød Larsen og Silje Sørby Hansen. Alle fire skal stå på scenen når Karius og Baktus settes opp i februar.

Akkurat når jeg går inn døra er det Monia og Jonas som har inntatt gulvet og hoppet inn i rollene som Karius og Baktus. Det er ganske morsomt å se på.

Monia er i ferd med å bli skyllet ut av munnen til Jens. Jonas prøver desperat å redde henne.

Så er det over. Monia og Jonas blir skyllet til havs med tannkrem, rusk, rask og vann. De slår seg ned i sofaen og lar Martin og Silje innta gulvet for en gjennomgang.

-På lørdag er det Jonas og jeg som skal spille Karius og Baktus, forteller Monia, og på søndag er det Martin og Silje. Vi må slippe ungdommen til vet du.

Dette blir det andre året Monia setter opp Karius og Baktus på Veslefrikk, men det blir den første gangen Martin og Silje skal spille de små hakkende tanntrollene.

Hei hurra hurra hurra. Martin og Silje synger Karius og Baktus-sangen. Som vanlig er de vittige begge to. Dette blir gøy altså.

Monia og Jonas sitter i sofaen og følger nøye med når den yngre garde øver. Rett som det er kommer det innspill.

-Dere kan le enda mer akkurat der! sier Monia fra sofaen, det var morsomt når dere gjorde sånn!

Plutselig hopper Jonas ut på gulvet. Med stor iver demonstrerer han for Silje og Martin.

Martin og Silje følger oppmerksomt med når Jonas demonstrerer.

De fleste har et forhold til Karius og Baktus. De småfrekke tanntrollene fra Egners verden er en viktig del av den norske kulturarven. Det kan knapt bli mer Egnersk enn det her. Morsomt, underholdende og med en solid dose moral.

-Historien om Karius og baktus er et koselig bardomsminne som jeg også har lest for mine barn, forteller Monia. Denne historien vil følge mange generasjoner videre.

Også i fjor gikk overskuddet for Karius og Baktus til Barnekreftforeningen.

Karius og Baktus i fjor. Fine, ikke sant? Foto: privat.

-Barnekreftsaken blir et naturlig valg siden Veslefrikk jobber for og med barn og ungdom, sier Monia.

Lørdag 9. og søndag 10. februar altså dere, da kan dere gå og se Karius og Baktus på Veslefrikk Scene i Generalveien 9 oppe på festningen. Hvis du vil bestille billetter på forhånd kan du sende melding til 45293408.

Det blir salg av kaker og kaffe før forestillingen starter.

Hele ensemblet! Foto: Ellen Midtfjeld.

Forsidefoto: privat.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer