Nye utstillinger på Østfold kunstsenter

Denne helgen åpner fire nye spennende utstillinger på Østfold kunstsenter. Per Kristian Nygård, Elise Jarem, Maria Vagle og May-Britt Skaugen vil alle ha utstillinger på huset fra januar til mars.

Kunne du tenke deg å utforske ny og spennende kunst i helgen? Ta en tur på Østfold kunstsenter og se utstillingene som åpner i helgen da vel! Utstillingene åpner førstkommende lørdag klokken 15.

Kort om kunstnerne og deres prosjekter:

Per Kristian Nygård (f. 1979) viser separatutstillingen Contemporary Boredom.

Contemporary Boredom er satt sammen av flere serier grafiske arbeider. Utstillingen handler om avstanden som kan oppstå mellom ord og bilder, og mellom ideer og handlinger. Tematikken er sentrert rundt mikro-filosofiske paradokser skildret gjennom bilder og tekst. Nygård arbeider tematisk med mulige forståelser av sammenhengen mellom arkitektur (form) og ideologi (ide). På denne måten åpnes det for en lesning av form som et ideologisk bilde eller et bilde av ideologien og utopien.
https://www.perkristiannygaard.com

Elise Jarem (f. 1956) viser separatutstillingen Tegnede fortellinger.

Tegnede fortellinger består av en blanding av erfaringer og fantasi. Kull, tusj, blyant og papir er redskaper og materialer som gjerne er lett tilgjengelig. De har alle fulgt meg helt siden barndommen. Det er noe spesielt med papir – på denne utstillingen har jeg laget noe av papiretselv.” Bøkene på utstillingen er fylt med kollasjer av tegninger og monotypier. Å bla seg gjennomside for side skaper egne fortellinger. I motsetning til bilder som henger åpent på veggen, liker jeg at disse arbeidene blir til objekter som kan lukkes igjen, og senere settes i bokhylla.http://www.jarem.no

Maria Vagle viser separatutstillingen I dobbel tjeneste for kunsten.

Vagle er utdannet arkitekt, har bakgrunn fra studier i litteraturhistorie og flere års erfaring som scenograf i NRK. I sine prosjekter tar hun ofte utgangspunkt i selvskrevne tekster som utarbeides i ulike visuelle retninger, der hun leker med overgangene mellom fiksjon og virkelighet. Kunsten, makten og arbeidslivet satt inn i en overraskende historisk sammenheng. Verkene Maria Vagle viser på Østfold Kunstsenter er blant andre en kartongteateranimasjonsfilm iscenesatt i gallerirommet.

May-Britt Skaugen (f. 1959) viser kaféutstillingen Spor.

May-Britt Skaugen bor og arbeider på Kråkerøy og har sin utdannelse som billedkunstner fra Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo og Universitetet i Bergen. Akvarellene tar utgangspunkt i granitt og fjell som er formet av, og bærer spor etter istiden. Det kan være jettegryter eller skuringsstriper. Hun ønsker å formidle assosiasjonene til hvordan livet former oss og setter spor i oss, fysisk og mentalt.

Tekst: Østfold kunstsenter

Kommentarer

kommentarer