Julekonsert i teateret

Tirsdag 17. desember inntar Eirik Haug Stømner og et knippe virtuose musikere Fredrikshalds teater for å spille julemusikk for haldenserne.

Dette blir det sjette året på rad Stømner & Co arrangerer klassisk julekonsert i ærverdige Fredrikshalds teater.

-Vi er et ensemble bestående av fem unge, klassiske musikere som alle har vært studenter ved Norges Musikkhøgskole, forteller pianist Eirik Haug Stømner.

Ensemblets tenor, Eirik Grøtvedt, er fra Sarpsborg, og jobber for tiden jobber som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Baryton Carl-Christian Kure er også fra Sarpsborg, og jobber frilans i Oslo-området. Fiolinist Jonas Østervold er fra Oslo og jobber også frilans i Oslo-området. Ensemblets femte medlem er Sebastian Dankel, en cellist fra Haugesund som er i ferd med å ta en mastergrad i utøvende musikk ved universitetet i Tromsø. Og så Haldens egne Eirik Haug Stømner da, en eminent pianist som jobber som akkompagnatør og lærer på Foss videregående skole, og også frilanser i Oslo-området.

-Repertoaret består, som tidligere år, av julemusikk i egne arrangementer og det vi mener er det ypperste innen den klassiske musikken, forteller Eirik. I tillegg har vi de siste årene også laget egne numre, som kanskje har litt mer show-faktor, med originalmusikk komponert av vår gode venn og kollega Eivind Hannisdal. Dette er en konsert der vi bestemmer alt selv – noe vi sjelden får anledning til å gjøre resten av året – og derfor også en av de konsertene vi ser aller mest frem til.

Selv om det tradisjonelle er viktig for ensemblet når de holder julekonsert er de ikke fremmede for å fornye seg en smule.

-Vi søker hvert år etter å utfordre oss selv, forteller Eirik, og finne nye ideer og konsepter, så selv om tradisjon er et viktig stikkord på enhver julekonsert, vil vår julekonsert aldri være helt lik fra år til år.

Musikerne lover både julestemning og musikalsk kvalitet i teateret tirsdag 17. desember:

-Vi inviterer til en aften fylt av julestemning, vakker og virtuos musikk, store vokalprestasjoner, og en god porsjon «uselvhøytidelighet», sier Eirik. Kanskje blir det også en og annen overraskelse. Vi ønsker også å rette en stor takk til både Sparebankstiftelsen Halden og Fredrikshalds teater som gjør det mulig for oss å arrangere denne konserten.

Tirsdag 17. desember klokken 18 altså dere; Julekonsert Vol VI i Fredrikshalds teater.

Voksen 250,-
Barn/student 100,-
Ring 91149223/99543999 for forhåndsbestilling

 

Kommentarer

kommentarer