Kritikerrost americana på Siste Reis på fredag

Roots-rockbandet Jack Stillwater vender tilbake til Halden, etter at de var i Athletic Sound og spilte inn sin første plate tilbake i 2007 og var hos Freddy Holm i Kleiva studio i 2009. Ti år senere vender de tilbake til byen det hele startet for å gjøre sin første konsert på Siste Reis.

Men hvem er Jack Stillwater? Vel, det er ikke en person, som mange sikkert tror, men simpelthen et vassdrag øst for Ottawa i Canada.

Bandet trekker inspirasjon og assosiasjoner til band og artister som Tom Petty, Bruce Springsteen og Nick Cave, men holder seg hovedsakelig i roots-, country og americanaland, noe tittelen på det siste albumet – Norwegicana – vitner om.

Albumet har høstet strålende kritikker med femmer på terningen i Dagbladet, Drammens Tidene og Stavanger Aftenblad. Bandets forrige utgivelse «The Farmer Trilogy» ble kåret til beste norske album i 2016 i den anerkjente musikkbloggen «Dust of Daylight», og havnet på en tredjeplass hos Dagbladets Fredrik Wandrup i kåringen av årets beste album i 2016.

Konsertstart på fredag er kl 20.00, og billetter finnes på Hoopla

Kommentarer

kommentarer