Jul i Halden 2022 har kommet!

Endelig er årets lokale juleplate, Jul i Halden 2022, ute for salg! Dette blir den femtende juleplata Thorkil H. Lindskog har laget, og inntektene går som vanlig til Frelsesarmeen Halden.

Den kom i tide til siste innspurt i julegavehandelen, og nå er Jul i Halden 2022 ute for salg på seks utsalgssteder: Rema på Brødløs, Rema på Høvleriet, Hos Rene, Narvesen, Fretex og Norli Køhn har alle Jul i Halden 2022 i sitt sortiment i år.

– Vi rakk ikke å levere plata til flere steder i år, forteller Thorkil, den kom nemlig ikke før i helgen.

Sykdom hos leverandøren forsinket årets leveranse. Og mens han ventet spent på juleplata, ble Thorkil attpåtil lagt inn på Kalnes. Heldigvis er han på beina igjen nå, og på bedringens vei. Han er godt fornøyd med årets Jul i Halden-plate.

– Den har blitt veldig bra. Og jeg har fått gode tilbakemeldinger på plata allerede, folk ser ut til å like den.

Som vanlig er det et knippe lokale musikere som fyller sporene på CD-en, og i år er det flere nye band og artister på plata. Black Market Orchestra for eksempel, som har fått æren av å utgjøre spor én.

– Jeg hadde ikke hørt dem før, men kom over en livesnutt som jeg lytta til. Jeg synes navnet var kult, det er ordentlig skråstrek men også litt skranglete.

Black Market Orchestra har spilt inn en italienskspråklig variant av den kjente Sankta Lucia, noe som jo kler vokalist Erik Vitanza særs godt. Nye artister av året er også Magne Skibsted Jensens nye band Cover Charge, rockebandet P.A.S.T. og jazzsanger Jenny Norheim.

– Og så er Rino Silden med som soloartist i år, forteller Thorkil, det er jo moro. Han synger en sang som heter Hun er et lys. Rino har skrevet melodien, og så er det Stein Holte som har skrevet teksten.

I år er kun én av innspillingene gjort i Athletic Sound.

– Vi har vært i et nedlagt klasserom på Iddevang, i annen etasje på et bilfirma, på Klepper på Idd og litt rundt omkring. Eva Denis-låta er spilt inn på Hvaler.

Vidar Hansen har tegnet coveret til Jul i Halden 2022; et bilde av torvet i juleskrud.

– Vidar Hansen har jobbet som lærer her i Halden. Jeg hadde en kopi av tegningen liggende, og fikk lov av Vidar å bruke den. Den er tegnet i 1993, og forestiller Halden torg i 1971.

Onsdag 7. desember arrangerte Thorkil julekonserten Jul i Halden på Frelsesarmeen, med god hjelp av Siv Langøy. Akkurat som på plata, besto konsertprogrammet av en lite utvalg med Halden-artister.

Er du fornøyd med konserten?

– Ja, det ble en veldig fin kveld. Og pengene kommer ekstra godt med i år, de trengs nok mer enn noen gang før. Jeg tror Frelsesarmeen har gitt ut mer penger enn noen sinne i år.

Alle artister som er med på plate og konsert stiller opp gratis, og inntektene fra både platesalg og billetter går til Frelsesarmeen Halden. Den eneste betingelsen Thorkil har stilt, er at pengene brukes lokalt.

Løp og kjøp Jul Halden 2022 folkens, pengene går til fine ting!

 

Kommentarer

kommentarer