Ghostriders rider igjen

Torsdag 22. desember kan du få oppleve en real, musikalsk treat i Brygga kultursal. Dit kommer nemlig Haldenbandet The Ghostriders, førti år etter storhetstida på åttitallet.

The Ghostriders herja Halden på åttitallet, et av de rotekte haldenrock-banda som var med og bygde grunnmuren i rockebyen Halden sammen med Young Lords og Saturday Cowboys. Torsdag stiller de med tilnærmet originalbesetning i Brygga kultursal;  Morten Milde på vokal, Kalle Storm Andersen og Markus Linge på gitar, Bjørn Juliusson på trommer og Ulf Rikter-Svendsen på bass.

The Ghostriders på åttitallet. Stian Ramberg, Morten Milde og Kalle Storm Andersen. Foto: Raymond Mosken.

Dette er imidlertid ikke The Ghostriders’ første gjenforeningskonserten, de hadde en reunion på Down on the Farm i 2009, og dessuten spilte de et par låter på støttekonserten for Ukraina på Vannvogna nå i mars.

The Ghostriders på Vannvogna i våres: 


– Det er Martin Gundersen på Brygga kultursal som hadde ideen og kontaktet oss for støttekonserten i mars, forteller Bjørn Juliusson. Martin var også var den som ville se oss på Brygga – så en stort takk til ham!

I høst har The Ghostriders øvd jevnlig på Rockehuset.

– Det er hyggelig, både sosialt og musikalsk, sier Bjørn. Kjemien stemmer, og musikken faller naturlig på plass. Morten og jeg har kjent hverandre siden første klasse, og spilt sammen omtrent like lenge. Kalle og Ulf ble vi kjent med da alle kom i samme klasse på Porsnes i 16-års alderen. Markus har spilt fast med oss siden 2009, og vært med i gjengen tidligere.

Tar du turen til kultursalen på torsdag vil du få høre noen klassikere fra skiva bandet ga ut i 1983.

– Vi spiller låtene fra Baptism of Fire, men også en del nye egne låter, både av Kalle og Morten – samt noen utvalgte covere i Ghostriders-versjoner!

Torsdag altså folkens! Vær der, eller vær skikkelig firkant!

– Vi gleder oss veldig, sier Bjørn, både til å spille på Brygga og til å møte Halden-publikumet igjen. Det er et helt unikt musikkmiljø i Halden!

Billetter til konserten finner du her! 

 

(Forsidefoto: Johannes Granseth)

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer