-Jeg liker folka og mentaliteten i Halden

Levi Henriksen hevder han egentlig burde vært født i Halden, og mener selv at Halden er arnestedet for moderne norsk rock. På lørdag tar han med seg bandet sitt og spiller på Bryggerhuset.

Mange haldensere er allerede godt kjent med Levi Henriksen, han har vært her både i musikalske og litterære ærend tidligere. Men akkurat denne haldenturen er en slags debut for Levi, for han har faktisk aldri vært her og spilt med bandet sitt Levi Henriksen & Babylon Badlands før.

-I mine øyne er Halden arnestedet for moderne norsk rock, sier Levi. Band som Front Page og Young Lords var noe helt nytt i mine tenåringsører, og jeg tenker at Halden er litt slik i Norge som Austin er i Amerika. En alternativ hovedstad for landets musikk.

Prøvested for nye ting

Levi setter stor pris på å komme til Halden, og ser likhetstrekkene mellom Halden og hjembyen Kongsvinger. Han liker folka og mentaliteten i Halden.

-Jeg kjenner godt igjen grensebymentaliteten som ligner ganske mye på min egen hjemby Kongsvinger. Men selv om jeg ikke har spilt i Halden med dette bandet, har byen ved flere tilfeller vært stedet der jeg prøver ut helt nye ting. Første gang jeg leste offentlig var i Halden, i 2002 tror jeg, da jeg var stand in for Lars Saabye Christensen under en litteraturfestival. Første gang jeg sto på en scene igjen og gjorde noe musikalsk etter et opphold på femten år, var også i Halden, sammen med Henning Kvitnes og Håkon Ohlgren, da vi gjorde noen sanger sammen som senere endte opp på den første plata mi i moderne tid Herfra til Rockaway Beach.

Verden av i går med Levi Henriksen & Babylon Badlands:

Låter først og fremst som seg selv

Da Tom Skjeklesæther anmeldte Levi Henriksen & Babylon Badlands’ andre album Verden av i går i musikkbladet Popklikk i november i fjor kalte han musikken deres heartland-rock. Levi liker den beskrivelsen. Men hvor drar de inspirasjon fra?

-Tom Petty & The Heartbreakers er en av våre mange inspirasjonskilder, forteller Levi, men du kan nok også ane en påvirkning av svensker som Thåstrøm, Eldkvarn og Lars Winnerbäck. Melodisk og energisk rock. Først og fremst liker jeg dog å tro at vi låter som oss selv, og at selv om vi er musikere på over femti så har vi ikke bare røtter, men også føtter som vi bruker til å bevege oss mot moderne impulser.

Levi Henriksen har begått opptil flere kritikerroste romaner. Men han synes det er mer utfordrende å skrive gode låter enn gode romaner. 

-Derfor setter jeg ekstra pris på at kritikerne har trukket fram nettopp tekstene når de har anmeldt vår siste plate Verden av i går. Tekstene og melodiøsiteten. På Bryggerhuset i Halden lørdag vil vi spille sanger fra begge de to platene våre, og det kan også hende det dukker opp gamle låter i ny innpakning.  

På lørdag spiller de altså på Bryggerhuset. Hva slags stemning vil Levi Henriksen & Babylon Badlands skape denne lørdagskvelden i Halden?

-For meg har rockemusikk alltid handlet like mye om søndagsmorgen som lørdagskveld, og det bærer også Levi Henriksen & Babylon Badlands preg av. Musikk skal røre både hjerte og hjerne, og samtidig gi deg lyst til å synge med, kanskje til og med hoppe rundt på dansegolvet. Det finnes overhodet ingen motsetning i det. Samtidig lager jeg musikk der tekstene er en viktig del av totaluttrykket vårt.

Levi Henriksen & Babylon Badlands altså dere, på Bryggerhuset lørdag klokken 22. Billetter finner du her

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer