Cirkus Arnardo kommer til byen

En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Halden 13. april. 

Den sterke mannen heter Dennis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show.

Han trekker biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.

400-kilos menneskekarusell! Denis ilchenko alias Den Sterke Mannen. Foto: Piet-Hein Out.

Publikum kan virkelig glede seg til å se Denis i aksjon.

 – Dette er nok noe som haldenserne ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon. 

– Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før forestillingen ved Festningen.

Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Jennifer og Kelly Saabel lager show med Huskyer og Samojeder på Cirkus Arnardo. Foto: Peter Wieler.

Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur fremført av hestepedagog Yvonne Lübben.

Se og lær når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.

Kelly Saabel er håndstandsekvilibrist på Cirkus Arnardo. Foto: Peter Wieler.

Alt er med. Som temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez.

Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

 

Tekst: Cirkus Arnardo.

Forsidefoto: Lisa Berger.

Billetter kan du kjøpe via Cirkus Arnardos nettsider.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer