– Jeg liker aller best de originale bildene

I Halden er det mange amatørfotografer som deler sine bilder i sosiale medier og får hyggelige tilbakemeldinger på det de legger ut. May Ruby Soli er en av dem man ofte ser med kamera i hånden ute på tur.

May Ruby kaller fotograferingen for en lidenskap.
– Det er ikke bare en hobby for meg, det er like mye en lidenskap som jeg brenner for, forklarer hun. Hun er opprinnelig fra Fredrikstad, men har bodd i Halden i 17 år så hun kaller festningsbyen for hjemme.
For ti år siden fikk hun sitt første speilreflekskamera og den gangen tok hun mest bilder av sønnen som da var 2 år.
– De aller fleste starter vel kanskje med å ta bilder av barna sine som dokumentasjon og for å ta vare på minner. Barna mine har vært motiv for meg i alle år og jeg tar mange bilder av dem, sier hun. Favorittbildet er nettopp et bilde av guttene hennes.
– Det er et bilde som ble tatt helt spontant da jeg lå på gulvet sammen med dem og den eldste sønnen min helt plutselig ville kysse lillebroren sin på pannen.

16910887_10154866831671469_632259007_o

Alle som tar mange bilder og har det som en hobby har noen favorittmotiver. May Ruby forteller at hun ofte jakter på soloppganger og solnedganger.
– Jeg har oppdaget at det finnes skjønnhet i alt. Det som ser forfallent ut for andre finner jeg fasinasjon og skjønnhet ved, spennende farger og teksturer. Så jeg tar egentlig bilder av alt for å vise hvordan jeg ser ting. Og så elsker jeg trær.

Hun finner det motiverende å hele tiden finne nye motiver og lære nye ting med kamera.
– Det er det som er så flott med å ta bilder, man lærer noe nytt hele tiden. Det er spennende. Det er ikke alltid jeg har med meg kamera overalt og derfor bruker jeg mobilen mye til å fange opp de spesielle øyeblikkene, sier May Ruby. Det hender hun stopper langs veien for å ta bilde av akkurat det treet eller den solnedgangen.
– Da er mobilen grei å ha og det blir ganske bra bilder med den også.

I Halden er det noen motiver som går igjen hos de fleste fotografene som for eksempel Fredriksten festning og Rød Herregård. May Ruby har flere steder hun alltid vender tilbake til med kamera.
– Det finnes så mange vakre plasser i Halden. Jeg liker meg godt ved Ertevannet, Vadet, Hovsfjellet og Bakke. Men det som er det aller beste med fotografering er at man kommer seg ut. Jeg har nok aldri tidligere vært så mye ute i naturen og man oppdager nye steder man ikke visste eksisterte, forklarer hun entusiastisk.
– Hvis man tar seg tid til å virkelig se, også de små tingene, så kommer man til å oppdage mye spennende. Jeg elsker å gå på oppdagelsesferd med kamera, det er da jeg føler meg best. Stillheten og roen i naturen eller fullt kaos i storbyen.

16899992_10154866831641469_1185217061_n

Det er mange fotografer som bruker timesvis på å redigere et bilde, men det gjør ikke May Ruby.
– Jeg liker aller best de originale bildene så jeg bruker ikke mye tid på redigering. Det kan være at jeg endrer lys på noen av bildene for å få frem motivet best mulig eller gjør det om til svart/hvitt. Men de bildene jeg liker aller best er de jeg ikke gjør noen ting med fordi de fanget øyeblikket på en perfekt måte.

Har du noen tips til andre som liker å ta bilder?
– Mine beste tips er å ta mange bilder, tenk utenfor boksen og finn spennende vinkler. Motivet trenger ikke alltid å være horisontalt eller sentrert. Kom deg ned på bakken eller klatre opp i høyden for å finne andre vinkler, råder hun.
– Den største utfordringen er å ta bilder med sol for da oppstår det gjerne grønne flekker her og der. Det gjelder å ta seg tid og se nøye på hva du fanger. Det er ikke noe som er mer irriterende enn å finne sånne feil på et ellers bra bilde.

May Ruby er glad i å dele bildene sine og du finner dem på siden hennes på instagram.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer