Lise anbefaler fastelavensboller med bringebærkrem

Søndag 26. februar er det fastelavn. Haldenser og bakebokforfatter Lise Stenersen anbefaler gjerne fastelavensboller med bringebærkrem.

– Jeg digger fastelaven og gleder meg hvert år til å unne meg deilige kremfylte boller. Her er en variant med en frisk bringebærkrem, sier hun.
Denne oppskriften finnes også på bloggen hennes og i boken hennes som det går an å få kjøpt lenger ned på siden.

Du trenger:
1 kg hvetemel
1 ½ pk tørrgjær
3 ts kardemomme
2 dl sukker
7 dl melk
200 g smør
egg til pensling

Bringebærkrem:
4 dl kremfløte
3-4 ss melis
200 g bringebær

Hell mel, gjær, sukker og kardemomme i en bolle. Smelt smøret i en kjele og ha i melken. Varm opp til blandingen holder ca. 37 °C. Du vet at det er 37 °C når du ikke kjenner fingeren din om du putter den i blandingen.

Hell melkeblandingen i kjøkkenmaskinen (bruk eltekrok) og elt deigen godt sammen i ca. 15 minutter. Hvis deigen er litt for klissete, kan dutilsette litt mer mel til den slipper lett fra bollen.

Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted til deigen har est seg ca. dobbelt så stor.

Kna deigen godt med litt mel til den blir smidig og fin å jobbe med. Deldeigen i to og rull ut en lang pølse. Del opp i ca. 10 like store deler og rull de til fine boller. Legg de på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle de godt med egg. Stekes på 250 °C i ca. 7-10 minutter til de er gyldenbrune. Akjøles helt.

Bringebærkrem: Pisk kremfløten sammen med melis til den stivner lett. Ha bringebærene i et litermål og miks godt sammen med en stavmikser. Sil så ut det meste av frøene. Bland dette forsiktig inn i kremen. Skjær bollene i to og fyll med deilig, rosa bringebærkrem.

Tips: Disse bollene er pyntet med farget melis. Ha ønsket mengde melis i en plastpose og ha i ca. 1 ts pulverfarge. Rist godt og du har nydelig rosa melis.

Denne oppskriften finnes også i boken hennes som kan kjøpes ved å klikke her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer