-Jeg har sett spillere kaste pilene sine i elva

I morgen lørdag er det Nyttårsturnering i dart på Absolute Bar. -Det kan bli mye følelser i en sånn turnering, forteller dartspiller og medlem i Fredrikshald dartklubb Leif-Erik Karlsen.

To dager før Fredrikshald dartklubb arrangerer årets nyttårsturnering i dart er det tilsynelatende stødige nerver hos klubbmedlemmer Maya Eilertsen, Leif-Erik Karlsen og Atle Berger. Men når turneringen først er i gang kan det gå hett for seg.

-Jeg har sett spillere gå og kaste pilene sine i elva under en turnering, forteller stjernespiller i Fredrikshald dartklubb Atle Berger.

Atle har mange pokaler på hylla hjemme. Han sitter på lagtitler fra både NM og EM, og har mange singeltitler også. Atle er veteran, og faktisk jubilant. Han har vært medlem i Fredrikshald dartklubb i tretti år.

Lørdag er det altså klart for den tradisjonelle nyttårsturneringen på Absolute Bar. Turneringen er populær.

-Vi er 59 påmeldte til nyttårsturneringa, det kommer folk fra hele Østlandet, forteller Atle. Det tok åtte timer fra vi la ut turneringa til det var fullt.

Overskudd til veldedige formål

Nyttårsturneringen er et lagprosjekt, og basert på dugnad.

-Vi er mange i dartgjengen som kommer med bidrag og hjelper til, forteller Maya Eilertsen.

Maya har spilt dart i fem, seks år.

Det har blitt tradisjon for dartklubben å arrangere loddsalg under nyttårsturneringen.

-Noe av overskuddet blir premie til vinnerne av turneringen, og resten gir vi til Hjelp oss å hjelpe Østfold, fordi vi liker arbeidet de gjør og vi vil gjerne være med og gi et bidrag der, sier Maya.

Dartmiljøet i Halden er i stadig vekst, det kommer stadig nye dartspillere til.

-Vi stiller med 26 spillere fra Halden på lørdag, forteller, forteller Leif- Erik, vi er jo blitt ganske mange nå i Fredrikshald Dartklubb. I ligaen stiller Halden med 6 lag.

Maya Eilertsen og Atle Berger er klare for årets nyttårsturnering på Absolute Bar.

Tidkrevende hobby

Dartspillerne bruker mye tid på å kaste pil. De møtes ofte på Absolute Bar for å kaste litt, og når det er sesong spiller de ligakamper hver eneste uke. I tillegg er det turneringer stort sett hver helg. Og onlinekamper hver søndag, for den som vil. Det blir mye reising.

-Det hjelper å ha en forståelsesfull kone, forteller Atle, det tar jo mye fritid det her. Det blir jo flere kvelder i uka med dart. De beste trener jo fire- fem timer i uka i tillegg.

Du er jo en av de beste, trener du så mye?

-Hehe, nei, jeg gjør nok ikke det lenger, ler Atle.

-Han trenger ikke det han der, skyter Maya inn.

De tre dartentusiastene passer på å berømme bareier på Absolute Bar, René Huseby.

-Vi fikk til og med lov til å pusse opp dartrommet i baren, forteller Leif-Erik, han vil gjerne ha turnering i baren og legger til rette for oss. Han er ute og ordner premier til loddsalget nå faktisk.

Nyttårsturneringen starter på Absolute Bar klokka 12 i morgen, og varer mest sannsynlig til langt på natt.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer