– Jeg håper noen vil ta jobben

Halden kooperativ ble startet for et drøyt år siden. Ambisjonen var å starte en ordning der medlemmer kunne kjøpe kortreist økologisk frukt og grønt. Men så ble det helt stille og nå etterlyses det noen som kan ta over prosjektet.

I oktober 2014 møttes et titalls interessenter for å diskutere Halden kooperativ. En arbeidsgruppe med Jens Petter Berget i spissen ble nedsatt for å se på mulighetene, kontakte leverandører og organisere tilbudet.
De siste månedene har Berget forklart at det har vært jobbet i kulissene med å få organisert kooperativet. Men så ble det plutselig en vending i saken når Berget nå har fått ny jobb i Halden kommune.
– Jeg kan ikke lenger være organisator for Halden kooperativ. Jobben jeg har fått som leder av avdeling for samfunnsutvikling i Halden kommune tar alt mitt fokus, jeg kan ikke kombinere den med andre roller og oppdrag, forteller Berget.

1903999_10152737684825569_64599356372532933_n

Han mener at grunnlaget er lagt for Halden kooperativ, det er mye inspirasjon og systemer som kan hentes fra Oslo kooperativ.
– Jeg håper noen vil ta jobben med organisere kooperativet på nytt og finne en leder. Det er mange som har sagt de ønsker å være med. Nettsiden er så godt som ferdig og vi har et medlemsregister som kan tas i bruk. Hvem tar stafettpinnen og bringer kooperativet til en oppstart?

Halden kooperativ kan du lese mer om her.

Kommentarer

kommentarer