Har videreutviklet primstaven

Tenk om du kom på jobben en dag og ikke hadde en anelse om hva dagen skulle inneholde? Du visste ikke hva du skulle gjøre eller hvem du skulle være sammen med. Med den problemstillingen som utgangspunkt har ekteparet Øygun og Lars Stjärne Nodeland utviklet et helt nytt produkt for barn.

Øygun er utdannet spesialpedagog og gestaltpsykoterapeut. Lars er tusenkunstner med plast, har lang erfaring med produktutvikling og studerer Innovasjon og prosjektledelse på HIØ. Sammen fant de ut at de skulle lage et produkt som gir barn forutsigbarhet og trygghet på dagens gjøremål.
– Vi voksne har alltid en plan for hva vi skal gjøre i løpet av en dag. Når vi står opp, når vi skal spise, når vi skal på trening. Hvorfor skal ikke barn få tilgang på den samme oversikten over sin dag, spør Øygun.
Hun vet at mange ansatte i barnehager og skoler er klar over hvor viktig det er barnet får beskjed om hva som skal skje i løpet av dagen, også at de kan få se hva de skal gjøre.
– Det er ikke alltid barn klarer å oppfatte muntlige beskjeder. Primtavla vil være et flott hjelpemiddel for barna til å oppfatte hva de skal gjøre og forberede seg på det.

24

De har utviklet tre serier med Primtavler. En for barnehage, en for skole og en for hjemme. Alle har en basispakke med aktivitetskort, også kan man kjøpe tilleggspakker med ulike tema.
– Vi har designet den slik at det er en magnettavle med plass til aktivitetskort med fargesterk og pedagogisk design som beskriver aktivitetene. Underveis i prosessen har flere fagpersoner prøvd ut opplegget og uttalt seg om innhold og utforming, forteller Lars.
Primtavla er et godt hjelpemiddel for alle barn som reduserer stress, konflikter og skaper rolige overganger til nye aktiviteter. Barn med spesielle behov er helt avhengig av et slikt produkt.
– De ansatte i barnehage og skole løser ofte utfordringen med at barna trenger en visuell plan med å klippe, lime og laminere egenproduserte tegninger, fotografier eller bilder. Løsningen er tidkrevende, lite holdbar og ofte ikke optimal for alle barn, sier Øygun. Hun har erfaring med å jobbe med barn gjennom mange år i kommunale tjenester og nå i sin andre virksomhet, Vi i samspill. 

Versjon 3

Primtavla ble lansert på Gründerdagen 17.november. De er godt i gang med å fortelle barnehager og skoler om produktet, og er naturlig nok spent på responsen. 
– Det er et unikt pedagogisk hjelpemiddel og en innovativ utgave av den norske primstaven. Vi har stor tro på produktet og gleder oss til å se at både små og store tar det i bruk. 

Ønsker du å lese mer om Primtavla kan du besøke hjemmesiden her. www.dagtavle.no

Kommentarer

kommentarer