Inviterer barna til sentrum

Lørdag 13.mai kommer det til å syde av liv i Halden sentrum og på senterne. Barnas Dag er tradisjonelt sett en dag med mange aktiviteter og i år blir det ekstra mye som skjer når byens kultur- og idrettslag innbyr til sang, dans og ballspill.

Det er et innholdsrikt og spennende program som Handel i Halden presenterer til Barnas Dag. I ukesvis har kultur- og idrettsaktører planlagt sine aktiviteter og butikkene er godt forberedt med åpne dører og knallgode tilbud.
–  Vi håper mange tar turen til byen for å være med på aktiviteter, bli bedre kjent med kultur- og idrettslivet, se kulturinnslag og bruke sentrumsbutikkene, forteller Else-Marie Andersen som er koordinator for Handel i Halden.

Aktivitetene begynner tidlig på formiddagen og barna kan blant annet møte klovner ved Apotek1 Svanen, ta med bamsen til bamseapotek hos Apotek1 Ørnen og få ansiktsmaling hos Lille Paris.
– Kl. 10.30 går det en parade fra Torget til Busterudparken. Idd skolemusikkorps skal gå i front og vi håper det kommer til å skape god stemning gjennom hele sentrum, sier Else-Marie. Foran Friluften på nordsiden blir det teater- og danseshow med Veslefrikk, Koriallverdenellerno, Halden danseskole, Halden teaterskole, Juleselskabet, Den Hvite Dame og S16. I S16 blir det også filmvisning med Flere Farger.
– Tradisjonen tro kommer også politi, brannvesen og ambulanse til Wiels Plass på Barnas Dag. Dette vet vi er et veldig populært tilbud hos barna som får sett inn i utrykningskjøretøyene og testet utstyr.På Tista senter blir det bamsemaskin der barn kan få lage sin egen bamse.

Mai er russetid og russen ønsker også å bidra til aktivitet på Barnas Dag.
– Vi kommer med en russebuss og tre van’er slik at nysgjerrige små og store kan få hilse på oss, forteller Sigurd Spørck på vegne av russen. De kommer også til å selge vafler og saft til inntekt for Kreftforeningen.

På Erlandsen kommer Halden kunstforening til å ha stand der barn kan male sin egen t-skjorte og det blir utstilling av elevarbeider. Flere av byens idrettslag skal ha stands og aktiviteter i Busterudparken og på Sydsiden.
Tistedalens Friluftslag er en av aktørene som kommer til byen, de kommer til å ha stand utenfor Zofie på Sydsiden.
– Noen av utøverne våre kommer til å demonstrere rulleskiutstyr og vi har selvfølgelig med utstyr slik at publikum kan få prøve også, forteller Trond Andersen i TFL.

– Velkommen til en morsom dag i Halden sentrum, sier Else-Marie og oppfordrer alle haldensere til å ta turen.

Hele programmet finner du på Handel i Halden sine facebooksider. 

 

Kommentarer

kommentarer