Idrett og felleskap i Grimsrud

En tidlig vårdag i april i fjor kunne endelig Grimsrud fronte sitt nye bedriftsidrettslag. Dette skulle bli starten på et idrettsår med både opp- og nedturer.

Fotballsesongen ble sparket i gang. Plutselig sto syv rustne fotballspillere ute på gressmatta, med leggskinner fra 19-pil-og-bue, fotballsko med dunst av gammelt lær, og det eneste de trengte nå var å få i gang den ekte søramerikanske tiki-taka’n. De var klare for å vinne alt! Kamper ble det. Med seier på seier klatrer Grimsrud oppover tabellen. Det var i alle fall planen. De innså raskt at de ikke akkurat var først ute med bedriftsfotball. Tross et høyt nivå og mye fint fotballspill (og en ikke fullt så fin poengfangst), kan de allikevel si seg fornøyde. Deres fokus lå i det å knytte bånd, og personlig, så vel som felles, fysisk aktivitet. Resultatmessig presterte heldigvis Grimsrud bedre som entreprenør enn et bedriftsidrettslag i 2019, men til syvende og sist symboliserer dette starten på en sunn bedriftskultur som har kommet for å bli.

Grimsrud-cup

Den 12. oktober gikk den første årlige Grimsrud-cupen av stabelen. Dette er et initiativ tatt av Leif Grimsrud AS, i samarbeid med Østfold Bedriftsidrettskrets. Cupen ble arrangert som en avslutning på bedriftsidrettens fotballserie i Halden. En cup hvor endelig Grimsrud kunne vise at de var Haldens beste bedriftsidrettslag, riktignok ikke resultatmessig heller denne gangen …
Det var ti deltagende lag i serien hvorpå ni av disse stilte mannsterke på cupen. Blant disse har vi Halden kommune, Politiet, Saugbrugs og Østerbo Evangeliesenter. På kvelden ble det vartet opp med bankett og sosiale aktiviteter. En liten prisutdeling fra årets fotball serie ble det også.

F.v. Finn-Arne Mollestad (maskinfører anlegg), Jan-Erik Herft (eierinteresser), Jan Cato Rød (avdelingsleder jernbane), og Ole-Martin K. Thue (maskinfører kystmiljø).

Grimsrud investerer i folkehelsen

Både ansatte i bedriften, og personer med og uten tilknytning til bedriften, kan melde seg inn i foreningen. Sistnevnte gruppes medlemskap forutsetter at de mangler ønsket tilbud om aktivitet på sitt arbeids- eller studiested. Det å kunne ta med seg en venn eller et familiemedlem inn i hallen, eller ut på banen, første gang, kan ha mye å si for den som ikke har satt sine ben der på noen tiår. Idrettslaget til Grimsrud er en arena hvor personer i forskjellige stillinger og avdelinger møtes som likemenn, i arbeidet mot et felles mål.

Grimsrud har per i dag ikke en ensrettet definisjon for hva en helsefremmende aktivitet er, og har derfor ikke utelukket noen aktiviteter enda. Aktiviteter som er helt eller delvis organisert gjennom bedriften i dag er; golf, innebandy, dansing, sykling, rinkbandy, bowling, fotball, og personlig trening ved treningssentre rundt om i landsdelen. Idrettslaget søker stadig nye aktiviteter, og alle innspill mottas med glede.

F.v. Simon Rød, Ole-Martin Thue (maskinfører avdeling Kystmiljø), Cato Rød (avdelingsleder Bane), Stian Klausen (kalkulatør avdeling Anlegg), Chris Halvorsen, Espen Edvardsen (rørlegger avdeling Anlegg), Einar Egeland (innleid maskinfører). Foran: Trond Aadahl (anleggsleder avdeling Anlegg).

Bedriftsidretten Østfold

Norges Bedriftsidrettsforbund ble etablert i 1957 og har 2700 lag med ca. 160.000 medlemmer. Østfold Bedriftsidrettskrets ligger under det nasjonale forbundet, og tilbyr en rekke kurs, lag og individuelle aktiviteter til bedrifter i Østfold. Ved å stifte et bedriftsidrettslag får bedriften en systematisert satsning på fysisk aktivitet, helsefremmende tiltak og trivsel. Målet er å skape lagfølelse på arbeidsplassen og bidra til sosialt fellesskap på arbeidsplassen – og god arbeidshelse.

Tekst: Kristine Græsdal Jenssen, prosjektingeniør i Grimsrud AS.

 

Kommentarer

kommentarer