Winemaker’s dinners på Curtisen

Utover våren og høsten kommer vinmakere fra hele verden til Curtisen for å fortelle om og servere vinen de lager i eget vinhus. Sebastian stiller med femretters middag som passer til vinen, og til sammen blir det Winemaker’s dinner på Curtisen!

I skrivende stund samles en gjeng på Curtisen til årets første Winemaker’s dinner. I kveld kommer en vinmaker fra vinhuset Delas Freres og Deutz fra Rhone i Frankrike, og Sebastian står klar med en femrettters meny som passer til den franske rødvinen. Akkurat denne mat- og vinfesten rekker du nok ikke, men Sebastian skal arrangere en ny Winemaker’s dinner allerede i morgen han! I morgen, fredag 7. februar får nemlig Sebastian og Curtisen besøk fra vinhuset Accordini fra Valpolicella i Italia! Sebastian har allerede menyplanene klare.

På Winemakers dinners er det vinen som er hovedgjesten.

-Når vi arrangerer Winemaker’s dinner er det vinen som står i fokus, og ikke min mat, forteller Sebastian. Vanligvis planlegger jeg menyen først, og så velger jeg vin som passer til etterpå. På Winemakers dinner gjør jeg omvendt. Jeg får tilsendt en liste over vinen som skal serveres, og så planlegger jeg en meny som komplementerer vinen best mulig.

Vinprodusenter fra Frankrike, Tyskland og Italia står på agendaen for de nærmeste tre Winemaker’s dinners.

-Vinmakerne samarbeider med flere hundre restauranter rundt omkring i Norge, forteller Sebastian, de må velge hvilke restauranter de vil besøke med omhu når de er her. De rekker jo ikke å besøke alle. Det er en ære at de velger å bruke tid på å komme hit til Halden og Curtisen!

Vinlidenskapen er ny for Sebastian, før var det bare maten som sto i hodet på ham. Men siden januar i fjor har Sebastian gått vinkelnerkurs, og hans kunnskap om og lidenskap for vin øker stadig. Han er glad i en utfordring, og synes det er veldig spennende å skulle tilpasse menyen til spesifikke viner.

-Det er utrolig gøy. Jeg har hatt en bra utvikling siden jeg startet på kurset i januar. Jeg elsker å vrenge å vri på ting, og tenke annerledes. Mange tenker at rødvin ikke kan gå til suppe for eksempel, men det har vi fått til her.

Sebastian synes det er moro å høre vinmakerne snakke om egen vin.

-Jeg kan stå og snakke lenge om vin. Men det er noe helt spesielt når vinmakeren selv kommer hit, han som selv har holdt vindruene i hånda og faktisk lager vinen. Det er så autentisk, og det er så mye lidenskap!

Har du lyst til å smake på og lære deg litt om god vin, akkompagnert av Sebastians eminente mat? Allerede i morgen er det altså en ny Winemaker’s Dinner på Curtisen. Onsdag 26. februar er det planlagt enda en, da kommer det representanter fra vinhuset Schlumberger fra Alsace i Frankrike. Curtisen serverer da en femrettersmeny som passer sammen med vinene fra Schlumberger. Mange flere Winemaker’s Dinner er planlagt utover våren, følg med på timeplanen, samt se priser og påmelding på Curtisens hjemmeside.

 

Kommentarer

kommentarer