Hyller 80-tallet med ny singel

Shatoo, med haldenseren Dag Brandth i spissen, toppet i 1987 listene i Norge. 30 år senere gir de nå ut singelen ”Movies” som er en ren hyllest til 80-tallet. 

Shatoo hadde sine glansdager på 80-tallet da blant annet låta ”Overload” lå som nummer 1 i hele 11 uker på Norsktoppen. De sjarmerte ungdom over  hele landet og hadde også album inne på VG-lista.
30 år senere er fortsatt store deler av fanskaren intakt og selv om 80-tallet er et tilbakelagt stadium for de fleste er det mange som gjerne tar med seg musikken videre.

Dag Brandth er naturligvis gira over at de gir ut ny singel og beskriver det som ”et sakte comeback som startet i 2013”.
– Låta heter ”Movies” og er i hovedsak innspilt med originale åttitalls-synther. Den er inspirert av soundtrackene fra Footloose og Flashdanse, forklarer han. De siste årene har han gjort mange show-oppdrag, sluppet solo-singel og nylig tok han over kafeen Den Gamle Kommandant på Fredriksten festning. Men til tross for at han har mange jern i ilden er det Shatoo som tar mye plass i hjertet hans.
– Jeg har så mange gode minner med Shatoo. Det er 1. plassene på Ti i Skuddet, følelsen av å sitte med en fersk LP i fanget. Mine låter, på vinyl. Helt uvirkelig, forklarer han. Det er lett å tenke på alt som har vært, men for Dag er det minst like viktig å tenke på alt som kommer.
– Flere låter kommer. Men akkurat nå koser vi oss og er strålende fornøyde med de tre singlene vi har gitt ut i ny drakt.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer