Hva skjer med Ungdomshuset Domino?

I oktober 2015 stengte Halden kommune Ungdomshuset Domino. Begrunnelsen var at en ansatt gikk over i annet arbeid. Tre måneder senere er fortsatt ungdomshuset stengt, og det er ingenting som tyder på at det vil bli åpnet med det første. Har ikke Haldens ungdom behov for et ungdomshus?

Kommunens ungdomshus har de siste årene vært en kasteball i systemet med mye frem og tilbake med lokalisering, åpningstider, ressurser og tilbud. Den siste tiden har de hatt tilholdssted i tilknytning til Black Box. Åpningstidene i fjor høst var tirsdager og fredager fra 14.00 til 21.30 ifølge høstplanen de selv la ut på facebook.
På planen sto blant annet bordtennisturnering, fifaturnering, opplæring i logic, paintball, høstferieklubb, biljard og pepperkakefest.

I oktober ble Ungdomshuset Domino stengt, og siden har det vært stille. I desember informerte kommunen om at administrasjonen jobbet med å besette stillingen slik at huset kunne åpnes, men at de ikke hadde lykkes med det.
Onsdag 3.februar er det møte i Hovedutvalg for Samfunnsutvikling og Kultur, der står ”Oppdatert orientering om Ungdomshuset Domino” på sakskartet.

Det er ingen nyhet at kommunen i lang tid har jobbet for å finne nye lokaler til Ungdomshuset Domino, men foreløpig har det ikke skjedd noe. I onsdagens møte vil politikerne få en oppdatering, men i saksfremlegget skriver Rådmannen at det vil komme en sak i møtet 6.april 2016 om alternativer som muliggjør en stabil drift av Ungdomshuset. Det informeres også om at Ungdomshuset Domino holder stengt inntil denne saken er fremlagt for utvalget.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer