– Kuleste scenen jeg har spilt på

Fredag kveld var begynnelsen på slutten av Creative Projection Week på Remmen Kunnskapspark.

To lokale band, godt plassert i metallsjangeren, skulle teste ut scenen på Simulatorsenteret med en backdrop med levende bilder som måler over 15 meter i bredde.

Først ut var Planet Mastergod som med sine pulserende og tighte riff satte standaren med låter fra sitt dobbeltalbum ”From under them ashes” som kom i fjor høst på vinyl. Det var overraskende god lyd i lokalet, høyt men uten å være vondt. Det er tydelig at dette er gjengen som øver mye, for maken til samspill skal man lete lenge etter. Det hele fremheves ytterligere med abstrakte og vandrende visualiseringer nøye tilpasset av Klaus Jaeger.

Etter en liten omrigg var det klart for det råe, melodiøse, temposkiftende uttrykket til AG3, som fikk sin reunion på fjorårets Kanonrock. Fra start til slutt føles det som om man blir dratt med av et metall-lokomotiv som er på nippet til å spore av, men som allikevel holder seg på skinnene. Dette er barskt og fullt av selvtillit. Herlig avbrutt av Gjermund sine betraktninger mellom låtene. De statiske, analoge visualiseringene i svart/hvitt, laget av Henrik Næss Diesen, passet perfekt til dette bandet.

Det er tydelig at Halden har funnet en ny alternativ scene for flere uttrykk. Publikum var overrasket og positive til lokalet … og selv en brannalarm som gikk et øyeblikk la overhodet ingen demper på stemningen. Et artig punktum for den kreative uka på Remmen. Aller siste post på programmet var Maotik sin videokunst på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad.

Mathieu LeSourd (Maotik) overvar også konsertene på fredag og var imponert. Som en fun-fact kan det nevnes at Maotik har laget visualiseringene til Nine Inch Nails´ liveturné.

Noen sitater:

”Jeg visste at det kom til å bli visuelt spektakulært, men at scenen og lokalet skulle være støpt for rockekonsert var en kjempebonus. Kuleste scenen jeg har spilt på.” Lars Edvardsen – Vokalist i Planet Mastergod.

”Dette var helt fantastisk. Simulatorsenteret er blitt en av de beste scenen i byen, både visuelt og lydmessig” Espen Holtan – Bassist i AG3.

Alle foto: Veronica Van Groningen

Kommentarer

kommentarer