– Lek og moro er i fokus

Annonse: I Sarpsborg ligger Eventyrfabrikken. Flere tusen kvadratmeter med sklier, hinderløyper, ballbinger, trampoliner og klatrevegger. Her er det utfordringer og moro for små og store barn i timevis.

Utenfor ser det gamle ABB-bygget ut som et hvilket som helst industribygg. Men når man nærmer seg inngangen skjønner man raskt at det er noe helt spesielt. Der står det to elefant-maskoter på et par meter og noen dinosaurer som ønsker barn velkommen inn.

Mange områder med mye forskjellig
De minste barna har flere egne områder de kan boltre seg i. Det er store og små baller, små sklier og hinderløyper, fine tuneller som kan utforskes og aktiviteter som utfordrer balanse og tålmodighet. Alle lekeapparatene er satt sammen slik at området er oversiktlig og det er mange fine sitteplasser for voksne som vil følge med på sidelinjen mens de små leker.

For dem som er litt større er det utfordringer og spenning som er stikkordet. Eventyrfabrikken har større høyde under taket enn de fleste bygg, og for den som ikke har høydeskrekk er det mange etasjer man kan bestige. Ned igjen er veien litt kortere siden det finnes sklier i mange forskjellige former. Noen går rundt og rundt, noen går slakt nedover og et par av dem er som ”et drop” å regne. Med andre ord – her kan man regne med at barna får mestringsfølelse og adrenalinkick i skjønn forening.

2

Det går unna i bakken
Det er ikke bare hinderløyper, sklier og trampoliner på Eventyrfabrikken i Sarpsborg. Det er også sykkelbane, radiobilbane og akebane.
Sykkelbanen er i første ”etasje” og egner seg godt for de mindre barna som vil utforske, gjerne sammen med en voksen. Tråbilbanen er øverst og her er det fart og spenning.
Siden Østfold-vinteren så langt har vært sparsom med snø kan barna få innfridd sitt ake-behov på Eventyrfabrikken.
De minste barna har tilgang på en akebane med akebrett på rulle. De større barna sitter i gummiringer og her går det virkelig unna nedover bakken!

Eventyrfabrikkens maskot er veldig populær. Den kommer innom hver eneste dag for å hilse på barna. Når den kommer spilles Eventyrfabrikkens egen musikk og barna danser med sammen med elefanten.

1048052_588678507850312_3136878_o

Uten mat og drikke duger helten ikke
På Eventyrfabrikken er alt lagt til rette for at barn og voksne kan ha en fin dag med fart og moro. Etter noen timer med leking trenger både små og store kropper mat, og det får man naturligvis kjøpt hele dagen. På menyen finnes det blant annet hamburgere, salater, pølser og nachos. Og selvfølgelig er det soft-is!

Gratis inngang for voksne
Terje Gustavsen er daglig leder for Eventyrfabrikken og han gleder seg til å se hundrevis av unger fryde seg i lokalene deres i Vinterferien.
– Eventyrfabrikken er som et treningssenter for barn. Her er det full rulle hele dagen. Lek og moro er i fokus, forteller han.
De har besøk av barnefamilier fra hele Østfold og veldig mange blir der i flere timer når de først har kommet.
– Inngangsbilletten gjelder for hele dagen. Hos oss betaler man bare for barnas inngangsbillett, voksne får komme inn gratis.

Vil du vite mer om åpningstider, priser og attraksjoner på Eventyrfabrikken? Besøk nettsiden deres her!

 

Two year old boy in a pool of coloured balls
Two year old boy in a pool of coloured balls

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer