Hele Haldens onkler til Bryggerhuset

Førstkommende lørdag kommer et av Haldens absolutt mest populære band til Bryggerhuset. Hele Haldens onkler lover god stemning og et par helt nye låter!

Historien om Onkel Tuka startet sent på 90-tallet og siden den gangen har det blitt flere plater og konserter. Publikummet spenner fra den yngre garde til de som har fått rikelig med grått hår. Nå er det nytt album på vei og vokalist Håkon Ohlgren forteller at de kommer til å spille noen låter fra det på lørdag.
– Vi holder på å skrive listen over låter vi skal spille akkurat nå faktisk  så vi kan love at det blir en god miks av gamle og nye, sier han. Han sitter sammen med Kjell Pop, som for øvrig spiller både mandolin, dobro og autosharpe-kassegitar, så vi spør om de kan gi oss noen smakebiter på hvilke låter de skal spille.
– Det kan vi selvfølgelig! På lista står blant annet Guadalquivir, Os allé nr. 2, Tater og Det gjør vondere å reise seg enn å falle.

Sistnevnte, Det gjør vondere å reise seg enn å falle, bedyrer Ohlgren er arbeidstittelen på den kommende skiva.
– Men arbeidstittelen kan også være Man hugger ikke gamle vær, sier Kjell Pop.

Så hva kan haldenserne forvente seg av lørdagens konsert?
–  Vi satser på en klassisk Tuka-konsert der man reiser seg omtrent midtveis i konserten. I starten sitter man med ølen i hånda og litt utover står man på bordet med ølen i hånda!

Sagt om Tuka:

«Onkel Tuka er en godt bevart hemmelighet og dette er synd for de uinnvidde»
Kjartan Kristiansen, DumDum Boys

«Onkel Tuka har dette – hva det nå er – som gjør at de evner å skildre en flik av virkeligheten, det være seg en virkelig virkelighet eller en mytologisk virkelighet, slik at den oppleves ekte for folk uansett om de bor i Halden, Houston, Hamburg eller Hammerfest.»
Levi Henriksen

«Onkel Tuka er som en kirke under åpen himmel. Det svir litt i øynene av røyken fra bålet, og det klukker lett fra lommelerkene som går på omgang der lyset blir natt.»
Henning Kvitnes

Emma Hegermann skal være support for Onkel Tuka og dermed spille først.
Konserten starter kl. 22 lørdag 19.november.

Artikkelen er annonsørinnhold for Bryggerhuset. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer