Han inviterer til en kreativ skrivegruppe

Halden har et kreativt og variert kulturliv innen mange sjangre. Men når noen etterlyser flere som er interesserte i å være med i en kreativ skrivegruppe så vekker det i alle fall nysgjerrighet og interesse.

Odd Einar Wiig er haldenser og 23 år gammel. Han har gått åpent ut på facebook med en invitasjon til andre i festningsbyen som har skrivekløe.
– Planen er at alle som vil kan møtes noen kvelder i måneden og skrive, forklarer han.

For noen år siden gikk han forfatterstudiet ved Danvik Folkehøgskole og i 2015 flyttet han til Kristiansand. Det var der han ble kjent med konseptet rundt skrivegruppe.
– Jeg var med i noe som het Skrivekompaniet. Det gikk ut på at en gruppe mennesker møttes ved biblioteket en gangen i uken og skrev. Det ga meg veldig mye og siden jeg flyttet tilbake til Halden har jeg savnet det tilbudet. Derfor tenker jeg at jeg likeså godt kan starte det selv!

Han skriver for det meste skjønnlitterære tekster, men det siste året har poesi fanget hans interesse. Hvor finner han inspirasjon?
– Jeg blir veldig inspirert til å skrive av musikk. Vreeswijk inspirerer meg spesielt mye. Områdene innover Iddefjorden og stedene jeg har bodd gir meg også veldig mye. Og selvfølgelig menneskene jeg møter og bøkene jeg leser.

Odd Einar har opprettet en facebookgruppe, Skrivemaskin Halden, der interesserte kan melde seg inn.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer