Chip Taylor tilbake til Halden

Annonse: Den verdensberømte låtskriveren Chip Taylor returnerer til Halden søndag 5. februar for å spille nye og gamle låter for haldenserne på Bryggerhuset.

Mannen bak klassikere som ”Wild thing” og ”Angel of the morning” og ”Try, just a little bit harder” er en bauta i det internasjonale låtskrivermiljøet og står bak over 100 Billboard-hits gjennom tidene.

Senest i fjor sommer ble Chip Taylor innlemmet i det gode selskap i Songwriters Hall of Fame, men mannen hviler ikke på laurbærene av den grunn. Taylor har gitt ut flere album de siste årene, og legger stadig ut på nye turnéer. Veteranen har turnert i Skandinavia før, og mange haldensere vet at han har et spesielt forhold til byen vår. Ikke bare har han spilt inn flere album i Halden, men han har også opptrådt ved flere anledninger her i byen.

I januar la Chip Taylor ut på nok en Skandinaviaturné, denne gangen for å spille låter fra sitt ennå ikke slupne album ”A song I can live with”.

Kandusi snakker med Chip Taylor på telefon en drøy uke før hans opptreden på Bryggerhuset, vi får tak i ham et par timer før han skal på scenen i Avesta i Dalarna.

Hvordan har turnéen vært så langt?
– Hektisk, men det går veldig bra! Vi møter utrolig mange flinke folk, og jeg nyter hvert eneste show.

Du turnerer mye i Skandinavia, hva er det med Skandinavia som gjør at du stadig kommer tilbake hit?
– Det startet med et show vi gjorde i Malmø i 2000, og det var en så utrolig bra opplevelse at det fristet veldig å komme tilbake igjen. Etter dette ble jeg etterspurt i Oslo et par ganger, og disse opptredenene rundt i Skandinavia har vært utrolig berikende. Jeg liker folket her oppe, og har fått mange nye venner i løpet av disse årene. Som for eksempel min fantastiske keyboardmann og medprodusent Gøran Grini, som er blitt en av mine aller beste venner. Nå ser jeg veldig frem til å komme til Halden, Halden er virkelig en av mine favorittbyer i verden.

Hva er det som er så spesielt med Halden?
– Hver gang jeg turnerer i Skandinavia prøver jeg å få til noen dager i Halden, for Halden er virkelig en spesiell by for meg. Halden er en musikkby, og det er så mange flinke og engasjerte folk der. Jeg har gjort flere innspillinger i Athletic Sound, og det har vært en stor opplevelse hver gang. Atmosfæren i Halden er så fin, og folk er varme og snille. Jeg hadde et helt spesielt forhold til Grand Hotel og de som jobbet der, og så trives jeg utrolig godt på Butts. En av mine favoritting å gjøre i Halden er å sitte på Butts i flere timer og skravle med musikkfolk, kanskje kommer Tom Skjeklesæther innom – han er en fin fyr.

– Vi skal bare være i Halden en natt denne gangen, men denne gangen har jeg sørget for å få kona mi, Joan, hit til Norge sånn at hun også kan få oppleve å spise på Chip Taylor-bordet på Butts. Jeg har skrytt av denne restauranten til henne så mange ganger nå at det var på tide hun fikk oppleve den. Etterpå blir det en øl på Siste Reis!

Hva kan vi forvente av konserten på Bryggerhuset søndag 5. februar?
– Jeg kommer til å spille en del sanger fra det nye albumet ”A song I can live with”. Flere av sangene på dette albumet har jeg skrevet til Joan. På konsertene snakker jeg også en del om mitt liv som musiker, og om hva musikk betyr for meg. Jeg kommer selvfølgelig til å fremføre gamle sanger også, men det tar vi som det kommer. Jeg vil helst ikke binde meg opp til en setliste, men heller ta ting litt på sparket. Dere får høre noen klassikere som ”Angel of the morning” og ”Wild thing”, men det blir først og fremst nytt materiale på denne konserten.

Pressbild 1

Hva slags musikk hører du på selv?
– Jeg setter nesten aldri på musikk. Gøran kan sette på noen låter for meg noen ganger og introdusere meg for nye ting, men jeg tar sjelden initiativet til å høre musikk selv. Jeg har en favorittbar i New York der bartenderen lager fantastiske spillelister på ipoden sin, så dit kan jeg gå for å lytte hvis jeg ønsker å høre musikk.

Du har jo nylig blitt beæret ved å innlemmes i Songwriters Hall of Fame. Har du noen låtskrivertips å gi til unge musikere in spe der ute? 
– Du må først og fremst skrive låter som du liker selv. Ikke skriv for andre, skriv for deg selv. En annen ting: Helter er viktig. Forhåpentligvis har man noen forbilder innen musikken, altså noen helter, som man kan se opp til. Bygg videre på dette, og skriv noe som får deg til å føle og reagere. Glem alle andre når du jobber, og fokuser på at det skal bety noe for deg.

Chip Taylor har med seg Gøran Grini på keyboard på Bryggerhuset søndag 5.februar kl. 20.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer