Haldenelever sikter mot NM for Ungdomsbedrifter

Ungt Entreprenørskap i Østfold gjennomfører digitalt fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter på videregående skole etter at arrangementet som skulle vært avholdt onsdag 11. mars ble avlyst pga smittefare. Endringsvillige elever tar utfordringen på strak arm.  

Premiedryss til Haldenelever

Under fylkesmesterskapet skulle elever fra rundt 80 Ungdomsbedrifter deltatt i 15 ulike konkurranser. I Beste logo, Beste nettsted og Beste forretningsplan har tre ulike juryer allerede vurdert innsendte bidrag, og kåret vinnere. Torsdag kunne Ungt Entreprenørskap overraske elever ved Halden vgs med å dele ut tre av premiene. Hele 13 Ungdomsbedrifter fra Halden vgs skulle ha deltatt på fylkesmesterskapet, hvilket gjorde skolen til største deltager.

Imponerte juryen

Ungdomsbedriften Porsnes trykkeri UB fra vg2 tok 1. plass i Beste forretningsplan, mens Russekluss UB tok 2. plass i samme kategori. Faktisk var hele åtte av de 10 nominerte i denne kategorien fra Halden vgs. Juryen begrunnet førsteplassen slik:

En meget fortjent vinner med en svært gjennomarbeidet og strukturert forretningsplan. Bedriften konkurrerer i et tøft segment og mange andre selskaper tilbyr samme type produkter, men bedriften har sin spesielle vri så mange sambygdinger vil nok la seg friste. Bedriften har virkelig trykket til og juryen tror selveste Johann Gutenberg ville vært stolt! 

Den siste prisen gikk til Porsnes trykkeri UB fra vg1, som tok 3. premie i Beste logo.

Gir Ungdomsbedriftene mulighet til å vise seg frem

– Endringsvilje er en av 21st Century skills som trenes gjennom Ungdomsbedrift, og som arbeidslivet etterspør, sier seniorrådgiver i UE Sille Solberg under utdelingen. Vi i Ungt Entreprenørskap vil gjerne leve som vi lærer. Derfor gjennomfører vi et digitalt fylkesmesterskap, der påmeldte Ungdomsbedrifter får mulighet til å sende inn sine bidrag og likevel få vist seg fram.

Har lært å finne løsninger

-Det var synd at fylkesmesterskapet ble avlyst, men gjennom Ungdomsbedriften vår har vi trent på å være kreative og finne løsninger, forteller Haldenelevene. Vi setter pris på at også Ungt Entreprenørskap er kreative og finner andre løsninger for Ungdomsbedriftene i Østfold, slik at vi likevel får vist det vi har gjort og lært gjennom bedriftene våre.

Porsnes Trykkeri vg1 UB fra Halden vgs tok 3. premie i Beste logo. Foto: Ungt Entreprenørskap Østfold

Motivert for videre innsats mot NM

–Det er veldig moro å få denne bekreftelsen på at vi har gjort en god jobb i Ungdomsbedriften vår, sier de ivrige Haldenelevene.

-Selv om det fysiske fylkesmesterskapet måtte avlyses, har alle elevene uansett lært mye gjennom Ungdomsbedriftene sine, fortsetter Sille Solberg.

-I løpet av skoleåret har de skapt verdier, samarbeidet med næringslivet, og fått trene på å løse uforutsette problemer uten en fasit. Ikke minst har dere trent på samarbeid. Alt dette er ferdigheter for fremtiden, og kunnskapen tar elevene med seg videre – i skolegang og ut i arbeidslivet, presiserer seniorrådgivere i UE Irene Bergsland .

Elevene nikker bekreftende.

-Nå vil vi jobbe for å vinne en deltagelse i NM – enten det blir fysisk eller digitalt, avslutter de driftige ungdommene.

Forsidebildet viser Porsnes Trykkeri vg2 UB fra Halden vgs. Gruppa tok 1. premie i konkurransen Beste forretningsplan. Foto: Ungt Entreprenørskap Østfold

Her på Ungt Entreprenørskaps Facebookside kan du følge premieutdelingen på nett i morgen.

Fakta om Ungt Entreprenørskap:
Ungt Entreprenørskap  (UE) er en ideell organisasjon som jobber i hele landet, og i hele utdanningsløpet.

UE samarbeider med skolen, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Elev- og ungdomsbedrift er to av flere programmer de tilbyr.

Ungt Entreprenørskap vil være en brobygger mellom skole og arbeidsliv. I Norge når de årlig ca. 150.000 elever og studenter, de samarbeider med 15.000 lærere og 20.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv. I 2019 hadde Ungt Entreprenørskap Østfold nær 35 000 elev- og studenttreff, og engasjerte nær 3 000 personer fra arbeids- og næringsliv i entreprenørskapsaktiviteter i skolen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer