Mer vinsmaking med Øystein Lundsveen

Forrige uke inviterte Øystein Lundsveen og Sebastian Engh til digital vinsmaking gjennom Facebookgruppen Haldens Digitale Scene. Fredag gjentar de suksessen, og inviterer til vinprat rundt en rød og en hvit vin til påske klokken 18.00.

Over seksti stykker tunet inn på Haldens Digitale Scene forrige fredag for å smake på vin med sommelier Øystein Lundsveen og Sebastian Engh. Så populær var vinsmakingen at vinen det gjaldt ble utsolgt på polet på Tista Senter samme dag! Nå gjentar Øystein og Sebastian suksessen, og strømmer vinsmaking igjen allerede førstkommende fredag.

-Vi prøver å få det til hver fredag kl 1800, forteller Øystein. Vinvalget denne gang er en påskerødvin og så tar jeg med en hvitvin fra Spania som er ønsket fra flere.

Slik så det ut da Øystein smakte på og snakket om vin forrige uke: 

Vinsmaking med Øystein Lundsveen 27.mars 2020. Baron De Ley , Rioja , Spania

Geplaatst door Øystein Lundsveen op Vrijdag 27 maart 2020

Til daglig jobber Øystein som sommelier og hovmester på byens kulinariske flaggskip; Curtisen. Han har jobbet med vin siden begynnelsen av nittitallet, og er utdannet sommelier ved Kulinarisk Akademi i Oslo.

De to vinene Øystein har valgt seg ut denne gangen her er Lagar de Cercvera Albariño 2018 og Fèlsina Berardenga Chianti Classico 2017.

-Den spanske hvitvinen kommer fra Galiciregionen, ved Atlanterhavet i vest, forteller Øystein. Druen er en Albariño, dette er håndplukkede druer. Vinen er tørr, og fin til fisk og skalldyr. Rødvinen jeg har valgt ut er fra Toscana i Italia, og druen er Sangiovese. Vinen er tørr og passer til storfe, lam og storfugl.

 

Kommentarer

kommentarer