Halden Teaterskoles juleavslutning

Alle foto: Johannes Granseth.

Halden Teaterskole rundet av teateråret 2020 med en forestilling for foreldre og foresatte i Black Box!

Teateråret 2020 har vært spennende og lærerikt for både pedagoger og elever ved Halden Teaterskole.

– Ikke minst i forhold til dette med å finne gode løsninger på hvordan man kan gjøre undervisningen mest mulig korona-vennlig, sier Sara Stang Møller ved Halden teaterskole. Vi har hele veien fulgt de gjeldene smittevernregler, og holdt oss til det som føles trygt både for elever, foresatte og pedagoger. Vi har hatt en jevn og åpen dialog med kommuneoverlegen hele høsten, hvilket har vært viktig for oss i forhold til å holde tilbudet gående. Vi er svært takknemlig for det vi fått til i høst, sammen med både elever, foresatte og pedagoger.

Symra, Mette, Elise, Gellert, Villemo og Olander.
Alia, Hedda og Anna.
Anna, Karl Oskar, Alia, Tarjei og Hedda.

Halden teaterskole har gått nye veier denne høsten, og tenker å fortsette på den linja utover våren også.

– Vi beholder verdiene våre – trygghet og skaperglede, forteller Sara, samtidig som vi våger å gå litt på utsiden av det vi normalt driver med. Vi har fokusert mye på rent drama og teater og teknikker innenfor det. Nå utfordrer vi oss selv litt mer, og satser på en musikal til våren. Det gir oss nye mål å jobbe mot – plutselig er det ikke bare drama, men også sang og dans som skal læres. Det gleder vi oss veldig til!

Anna og Alia.

Teaterskolen har fire grupper med litt ulike mål og ambisjoner.

– Teater 1 jobber med grunnleggende dramateknikker, forteller Sara, det å bli trygg på hverandre, trygg på scenen og bruke kroppen og stemmen. Alt i trygge omgivelser gjennom lek og moro.

Teater 2 har jobbet mye med å være kreative og skape mye egen materiale.

– De har fått prøvd seg både som manusforfattere og låtskrivere – det er utrolig kult!

Teater 3 er ungdomsgruppa.

– Ungdomsgruppa deltar i år i Den Unge Scene – DUS, forteller Sara, det er et nasjonalt prosjekt som har til formål og heve nivået på ungdomsteater i Norge. Det er en helt fantastisk mulighet. De kommer til å ha en egen forestilling til våren, samtidig som de skal være med på musikal. Så disse får det travelt! Musikal er gjengen som har i hovedoppgave å «lede» vårens oppsetning. De har blitt en utrolig flott gjeng, og vi gleder oss stort til å se det ferdige resultatet av Medley til våren, som er en forestilling satt sammen av ulike musikalinnslag. Til nå har de jobbet med Olsenbanden jr og High School Musical, sistnevnte i samarbeid med Showteam 2 på Halden Danseskole.

Hedda og Karl Oskar.
Karl Oskar og Tarjei.

Pedagog Maren Eikli Hiorth har hatt permisjon fra teatersalen i ett år for å ta en master i England – som hun besto med glans. Maren ble toppelev i klassen!

— I høst har vi vært så heldige å få Maren tilbake til oss. Vi er veldig glad for å ha henne med oss. Videre har vi også vært svært heldige som har fått med oss pedagog Emilie Evjen Berg. Hun har masse erfaring med store musikalproduksjoner og kan både drama og sang! Så her er det gode ressurser inne.

Maren Eikli Hiorth.
Elise, Villemo, Gellert, Symra & Mette
Gellert, Mette & Olander

Alle ved Halden teaterskole er veldig fornøyde med at det lot seg gjøre å sette opp juleforestillinger.

– Elevene viste utdrag av det som skal bli et ferdig produkt til våren, forteller Sara. Det ble to flotte forestillinger i nyoppussede Black Box. I år har vi fokusert på å øke profesjonaliteten på rammen rundt elevene, har har derfor investert ekstra i både lys og lyd pluss kostymer. For ikke å glemme proffe bak kamera på foto og film Det føles bra å gi elevene akkurat det de fortjener gjennom dette – en mulighet til å skinne på scenen! Vi er utrolig stolte av alle elevene våre, og gleder oss allerede til et nytt semester etter jul.

Elise, Symra og Villemo.
Tarjei.
Selma, Anna og Jennie.

 

Sverre Magnus Heidenberg gir en blomst til Sara Stang Møller.

Her finner du Halden Teaterskole på Facebook!

Alle foto: Johannes Granseth.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer