Jordbærnisser – julens søteste dessert?

Servér skjønne jordbærnisser til dessert i julen! Denne enkle, men sjarmerende desserten tar bokstavelig talt kaka. Sunn er den også.

Visste du at jordbær er enda mer rikt på vitamin C enn appelsiner er? I vintertiden er vitamin C viktig for å styrke kroppen mot ubudne gjester i form av bakterier. I tillegg er jordbærene fulle av spennende antioksidanter – eller aktive plantestoffer, som vi heller bør kalle dem.

Uansett hvilket bær du velger, får du en skikkelig dose med kraftfulle antioksidanter. Disse og de andre aktive plantestoffene er med på å holde hjertet og blodårene friske. Bær øker det gode kolesterolet (HDL) og senker det dårlige (LDL). De er også med på å senke blodtrykket. Blåbær, jordbær og bringebær inneholder potente antocyaniner, et blått fargestoff som forhindrer at kolesterolet harskner (oksiderer). Dette forebygger hjertesykdom. I en studie fra 2013 viste det seg at voksne kvinner som spiste mer enn tre porsjoner blåbær og jordbær per uke hadde hele 32 % lavere risiko for å få hjerteinfarkt til sammenlikning med de som spise færre porsjoner. Andre polyfenoler i bær kan øke innholdet av nitrogenoksid i blodet. Nitrogen er et stoff som også får blodåreveggene til å slappe av.

Små jordbærnisser er flotte å lage sammen med barna. Gjerne mange ganger i julen!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer