Ny teaterlærer i byen

Kristoffer Nicolaysen er ny instruktør ved Halden teaterskole! Dette året skal han og teaterskolebarna leke og øve seg frem mot å sette opp Jungelboken våren 2023.

Tre teatergrupper er i gang med å bli kjent med hverandre og Kristoffer på Kulturhuset i disse dager. Kristoffer han skal lose alle tre gruppene inn mot en oppsetning av Jungelboken til våren.

– Vi skal bruke øvelsene på å jobbe oss frem mot en vårforestillingen, forteller Kristoffer, det er endemålet. Men det viktigste er at dette skal være en kjekk og gøy aktivitet for barna!

Gruppene øver hver for seg, siden de er delt inn etter alder. Men forestillingen skal de sette opp sammen, så når det nærmer seg oppsetning vil gruppene samles for å øve.

– Målet er at hele gjengen skal bli ett, stort ensemble. Vi skal lage en kul forestilling sammen, en forestilling som er litt ny – og litt pigg. Det er morsomt å ta noen sjanser og gjøre noe litt nytt og friskt.

Kristoffer er fra Hvaler, men har god kjennskap til Halden etter tre år på dramalinja på Risum. Fra Halden gikk veien til teaterlinja på Romerike folkehøgskole. Nå er han ganske så nyeksaminert ut fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, der har han sikret seg en bachelorgrad i skuespillerfag og teaterproduksjon. I sommer har Kristoffer vært teaterinstruktør hos Tiril Pharo på hennes viden kjente teatercamp i Spydeberg. Dessuten har han jobbet som klovn i Ålesund!

– Jeg og en venninne laget en forestilling som heter Verdens beste historie, som er en klovneforestilling. Det er to klovner som skal fortelle verdens beste historie, men så har de glemt hva den handler om. Så da må de få hjelp av barna.

Nå er Kristoffer klar for å bruke all sin nyervervede kunnskap i Halden teaterskole.

– Vi har brukt mye tid i studietiden på å bevege oss, bruke kroppen masse. Teater er jo veldig fysisk. Vi studerte blant annet dyr i seks uker, vi var dyr. Det har jeg tenkt til bruke her på teaterskolen, det passer jo fint siden vi setter opp Jungelboken. Hvordan er man en slange? Hvordan hilser en slange på noen? Hvordan ter en slange seg når den beveger seg i et rom?

Det å skape noe sammen med barna er viktig for Kristoffer.

– Jeg har mine visjoner, men så håper jeg jo at barna kommer med egne visjoner. Så finner vi ut av det sammen. Det er viktig å presisere at jeg bryr meg fint lite om flinkhet, vi skal være alt annet enn flinke! Vi skal prøve og feile sammen. Det å skape et trygt rom sammen med barna, er å fastslå premisset om at feil er bra, vi vil ha feil!

Sjef for Halden teaterskole, Sverre Magnus Heidenberg, er veldig fornøyd med å få Kristoffer inn i teaterskolen.

– Kristoffer elsker teater og man kan se det på ham når han underviser, prater om prosjekter eller står på scenen, forteller Sverre. Vi er heldige som får engasjert og kreativ regissør som skaper trygghet og teaterglede for barna og ungdommene i Halden Teaterskole. Kristoffer har masse positiv energi. Han er kunnskapsrik, og har teatererfaring helt fra han var barn av. Det er så fint at han kommer tilbake til Halden, og vil være med å løfte og bygge opp teaterskolen. Endelig har vi fått på plass en teaterinstruktør som vi ha engasjert på lang sikt, Kristoffer skal være med å utvikle og drifte Halden Teaterskole. Vi gleder oss!

Her kan du lese mer om Halden teaterskoles tilbud, samt øvetider med mer. 

Kommentarer

kommentarer