Myrna Vep flyr igjen

I september blir det gjensyn med den vittige grøssefarsen Mysteriet Myrna Vep i Fredrikshalds Teater! Det bittelille teaterensemblet har flyttet inn i kulissemagasinet for å øve og finpusse på stykket. 

Fikk du med deg Mysteriet Myrna Vep i Fredrikshalds Teater i fjor høst? Grøssefarsen som utspiller seg på Mandacrest Gods, der Lord Edgar Hillcrest bor sammen med sin unge hustru Enid, husholdersken Jane og vaktmesteren Nicodemus? Vel, hvis du ikke rakk å se stykket, får du en ny mulighet nå! I september setter nemlig Johnny Nilsen og Ketil Ravneng opp stykket en gang til.

Mysteriet Myrna Vep i Fredrikshalds Teater oktober 2021. Her er Lady Enid og Lord Edgar i storstuen på Mandacrest gods.

Det er litt av et maraton, Mysteriet Myrna Vep. To mann på scenen, men åtte roller! Kostymeskiftene går som kastanjettsmell, og tunga rett i munnen for Ketil og Johnny som i de kjappeste skiftene har to sekunder på seg på å skifte klær, toneleie og kroppsspråk.

Nå må skuespillerne hente opp karakterene sine fra minnet igjen.

Er de der?

– Joda, sier Ketil. Men jeg husker ikke helt hvordan Nicodemus prata egentlig.

Ketil trekker Nicodemuslua nedover ørene, og haka skyter automatisk ut i et underbitt.
DER var Nicodemus ja!

– Jeg sliter mest med å finne frem Jane, sier Johnny fra scenen.

Han roter frem Janes nattlue, for å se om det kommer noe.

Jane kommer sakte men sikkert frem fra skyggene.

Mysteriet Myrna Vep er et skuespill i tre akter, skrevet av Charles Ludlam. Handlingen utspiller seg altså på det fasjonable Mandacrest gods, som ligger ute på de øde, britiske heder. Lord Edgar har giftet seg påny, etter at hans forrige hustru Myrna forsvant sporløst fra godset. Hvor ble det egentlig av Myrna, og hva er det som uler sånn ute på heden? Og hva var det egentlig som skjedde med Lord Edgars sønn?

Myrna Vep på Fredrikshalds Teater i 2021. Tjenestepiken Jane og Nicodemus i passiar i Mandacrests ærverdige stue.

Heldigvis har Johnny og Ketil fått med seg kostymeskiftehjelperne Mariette og Adele på en ny runde med Myrna Vep, de er jo allerede godt drillet i Myrna Veps kjappe vendinger. Man skal være kjapp i vendingen som sufflør også, så det er godt at den rutinerte Brita Flor kan gjenoppta jobben fra i fjor høst.

Sufflør Brita Flor, kostymeskiftassistent Adele Helland, Johnny Nilsen og kostymesjef Mariette Mellegård i kulissemagasinet.

23. september er det premiere, og så følger tre helger med forestillinger både fredag, lørdag og søndag! I tillegg skal Ketil og Johnny spille skoleforestillinger for ungdomskolene i Halden og dramaelevene på Porsnes.

– Dette blir kjempegøy, sier Johnny. Vi har gjort det en gang før, og vet hva vi går til, så nå kan vi slippe oss enda mer løs! Vi fiksa det fint forrige gang også, men denne gangen tør vi nok å leke oss mer. Vi tror jo at produktet blir enda litt bedre denne gangen!

Haldencompagniet har skrudd ned billettprisene på årets forestilling. Denne gangen blir det både honnørpris, egne barnebilletter og studentpris!

Billetter til forestillingene finner du her!

 

 

Kommentarer

kommentarer