Digital konsert med Halden kulturskole

Når folk ikke kan komme til kulturskolen på sommerkonsert, sørger kulturskolen for at sommerkonserten kommer til folket i stedet. Forrige uke brukte Halden kulturskole åtte timer på å filme årets sommerkonsert, og på onsdag får dere se resultatet!

Kulturskolens konsertsal er ikke stor. Den er i hvert fall ikke stor nok til å romme alle kulturskolens elever og foresatte under rådende smittevernregler og krav om en meters avstand! Dermed måtte rektor på kulturskolen Magdalena Sendrowitcz tenke annerledes når semesteret nærmet seg slutten. Hvordan skulle elevene ved kulturskolen få vist frem hva de har jobbet med dette halvåret til familie og venner når de ikke kunne invitere til konsert?

-Vi bestemte oss for å lage en digital konsert, forteller Magdalena, og filme alle elevene når de spiller på sine instrumenter. Så setter vi det sammen til en konsert som vi skal strømme på onsdag. Dette blir en fin måte å vise folk hva vi jobber med i kulturskolen. Det blir både et veldig variert program og et vidt aldersspenn på denne konserten, det kommer både gruppeinnslag og solistinnslag. Det blir kjempefint!

I konserten vil vi få se rundt tretti innslag, og spilletiden blir på omtrent søtti minutter.

Nora Adele Liseth Skjelin synger. Foto: Kulturskolen.

Det er Christian Brynildsen og Magnus Kallar som jobber med å gjøre konserten klar for visning i morgen. Begge har gått på kulturskolens nye kurstilbud Digital musikkproduksjon, som studiotekniker i Athletic Sound Dag Erik Johansen er fagansvarlig for.

Christian Brynildsen og Magnus Kallar spiller i band sammen. Foto: Privat.

-Dette kurset er et slags studio-studie, sier Dag Erik, jeg bruker min erfaring som studiotekniker i undervisningen. Elevene skal få oversikt over det som skjer i et studio, og det er alt fra det å behandle opptak i det softwaret som vi jobber i, og triks og trips i forhold til å til å mikse digitalt – til hvordan man eventuelt kan bruke analoge midler og ulike opptaksteknikker. Jeg peiler inn undervisningen inn mot de elevene som møter opp. Noen har spesifikke ønsker om hva de ønsker å lære seg, mens andre har kommet med helt blanke ark. Digital musikkproduksjon kan jo være så mangt.

Christian og Magnus har altså ansvar for å mikse og klippe sammen filmen til en konserten. Begge har gått på digital musikkproduksjon ved Halden kulturskole siden mars. Christian er fornøyd med det nye tilbudet.

-Det har vært et kjempebra kurs, sier Christian. Jeg har planer om å studere musikkvitenskap på universitetet, så jeg har lært en del grunnleggende ting som er fint å ha med seg videre dit.

Magnus Kallar er også fornøyd.

-Jeg har syns kurset har vært kjempefint! sier Magnus. Athletic Sound er jo et såpass kjent og proft studio, og Dag Erik er jo en såpass flink tekniker at det har vært kjempenyttig hele veien! Dag Erik er også en kjempeflink lærer. Jeg skal også studere musikkvitenskap på universitet i Oslo med fokus på musikkproduksjon neste år og da var nok dette kurset ekstremt fint å ha på forhånd! Å jobbe med konserten har også vært gøy og lærerikt.

Kulturskolens sommerkonsert vises i morgen onsdag i to omganger: En runde strømmes klokken 16.00 og neste runde strømmes 18.30.

For å se konsertene går du inn på Kulturskolens Facebookside.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer