Tore W. Johansen holder sommerutstilling i Sponvika

Førstkommende helg kan du gå og se Tore W. Johansens fine bilder utstilt på Velhuset i Sponvika.

Tore W. Johansen holder hus i Osdalen nå i sommerhalvåret, men i begynnelsen av uka er han i byen og maler eller holder kurs i atelieret sitt i Jernbanegata. Akkurat nå er han i ferd med å plukke ut et knippe fine bilder som han skal stille ut i Sponvika til helgen. Den produktive maleren holdt utstilling på Galleri Rød i fjor sommer, men nå er han altså klar med nye bilder og ny utstilling.

Er det noe tematikk i det du maler?

– Nei, egentlig ikke. Jeg maler det som tiltrekker meg. Det må ikke være pent, bare det er noe jeg blir dratt imot. En stemning jeg liker for eksempel.

Tore Maler vakre bilder fra nærmiljøet. Han har malt flere bilder fra både Sponvika og Koster.

– Før kunne jeg kjøre milevis av gårde for å finne de gode motivene. Men så fant jeg ut at de gode motivene også finnes her, i nærmiljøet. Man trenger ikke å dra langt av gårde for å få malt de fine bildene.

Før Covid 19 satte en effektiv stopper for folkeansamlinger av alle slag var Tores plan å holde utstillingen på Koster.

– Det gikk dessverre ikke i år, sier Tore. Men jeg har stilt ut mange ganger i Sponvika før, og trives der – så da vender jeg tilbake dit.

Tore maler med noe han kaller redusert palett.

– Hvis du ser på bildene mine kan du se at fargene går igjen. Den reduserte paletten jeg bruker består av rødt, hvitt, oker og svart. Dette er noe jeg har lært av Nerdrum-elever, som igjen har lært det av Odd Nerdrum. Han henter mye fra de gamle, kjente malerne, mange av dem brukte reduserte paletter. Det er veldig ryddig. Man går seg ikke så lett vill i fargepaletten på den måten.

Tore holder jevnlig kurs i sitt atelier i Jernbanegata.

-Jeg startet opprinnelig med et kurs hver tirsdag, forteller Tore, men så gikk jungeltelegrafen og jeg utvidet for å få plass til flere. Jeg vil helst ikke ha mer enn ni- ti elever i hver gruppe, jeg vil jo helst kunne følge opp alle sammen. Dermed ble det enda to kurs her i atelieret.

Tore holder kurs hver mandag, samt to kurs på tirsdager. I tillegg til å holde kurs i eget atelier underviser Tore en malegruppe på aktivitetssenteret på St. Joseph.

-Jeg jobbet der frem til jeg pensjonerte meg for åtte år siden, fortelle Tore, men så ble vi enige om at jeg kunne ha ei lita malegruppe der to timer hver torsdag.

Og denne helgen skal Tore altså ha utstilling i Sponvika:

Det blir bare denne ene helgen folksens, så her gjelder det å benytte sjansen!

Kommentarer

kommentarer