Halden Electric slipper singel

I dag slipper Halden Electric singelen «Wouldn’t You Feel Good» fra det kommende albumet «The Ways of the World».

«Wouldn’t You Feel Good» (og sangen «Don’t Be Misguided») er med på den internasjonale versjonen av TV-serien Exit, sesong 2.

– Jeg sendte en håndfull låter til regissør Øystein Karlsen. Låter som dekker et spekter fra støyende rock til disse, som lener seg mer mot en slags jazz-stemning. Da disse ble valgt ut til serien, var det på tide å gi ut dette albumet, sier Anders Svendsen.

Det er han som skriver sangene og synger. Denne gangen har han også spilt inn og mikset albumet selv.

– Det begynte med at jeg ville gjøre dette ganske provisorisk, og tok med meg innspillingsutstyr og noen låter hjem til trommeslager Lars Hurlen. Han har en annen musikalsk bakgrunn enn høye fuzzgitarer, og jeg tenkte at han kunne legge et godt grunnlag med en ganske streng begrensning med fire mikrofoner, kun bruk av visper isteden for trommestikker, og ikke lov med hi-hat. Dessuten hadde han brygget en del øl som måtte drikkes opp, opplyser Svendsen.

Siden traff pandemien verden, og andre medspillere måtte legge til sine bidrag fra eget studio, eller spille inn i hjemmestudioet til Svendsen, Home on the Range, når smittetrykket var lavt.

Bassist Erik Sørlie har spilt med Hurlen før, og sendte sine filer over fra hjemmet i Sverige.

– Jeg er heldig som har Freddy Holm i min kohort, og vi har kunnet spille inn en del i denne tida. Hans instrumentering har, som alltid, vært helt vesentlig for hvordan sangene har utviklet seg.

Referanser som blir nevnt for samlingen er Van Morrison, 16 Horsepower og Waterboys.

– Pianisten som har vært med på alle albumene, Håkon Møller, nevnte at et par av låtene ga ham følelsen av «Astral Weeks» med Van Morrison. En av disse er «Wouldn’t You Feel Good», som sammen med sangen «Don’t Be Misguided» er med i Exit 2. Det er veldig kult at disse to relativt rolige låtene finner veien inn i et univers som er ganske intenst, sier Svendsen.

Dette blir Halden Electric sin femte utgivelse siden debuten «Grace Under Pressure» i 2009.

Forrige album, «Have You No Shame?», kom ut tidlig i 2018, og ble betegnet som et protestalbum mot den rådende politiske tilstanden og anstendighetens forfall, med Trump i Det hvite hus og Frp i regjering.

– De sangene ble skrevet og spilt inn over en måneds tid i 2017, som en ganske spontan reaksjon. Det føltes viktig, og føles fortsatt riktig, å la seg lede – eller forlede, om du vil – av den kreativiteten som melder seg sterkest, sier Svendsen.

Nå er det «The Ways of the World» som melder seg sterkest, og med låta «Wouldn’t You Feel Good» er det mer mellommenneskelige funderinger som ligger til bunn enn sist.

– Det forrige albumet snek seg fram mens jeg egentlig jobbet med et par andre album, og de er ferdige nå. Men så kom dette og snek seg foran i køen også. Jeg har jobbet videre hele tiden med nytt materiale, og dette føles som riktig album å gi ut, sier Svendsen.

Anders Svendsen: Gitar, vokal, kor
Lars Hurlen: Slagverk
Håkon Møller: Piano
Freddy Holm: Stryk, sologitar
Erik Sørli: Bass

Foto/design av Simen Kjellin

Skrevet, innspilt, produsert og mikset av Svendsen
Mastering: Magnus Gulbrandsen, Jelöy Sound Mastering

 

 

 

Kommentarer

kommentarer