Undergrunn Studio

Hvis du går inn bakgårdsporten til Vannvogna, og ned kjellerinngangen innerst i bakgården, finner du et stemningsfullt lokale under bakken. Der har Andreas Buckholm laga seg et lite studio. 

Andreas har lenge gått med en drøm om å drive et innspillingsstudio med lav terskel på dørstokken. Et sted der for eksempel en soloartist uten band kan komme inn med låtene sine, og få hjelp til å legge på musikk og spille det inn for en rimelig penge.

– Det var en idé jeg hadde sammen med Stian Songkran da vi spilte i Dr. Joe and the Fusion Clinic. Men så dro han til USA, og gjør det veldig bra der. Så begynte jeg å jobbe litt her på Vannvogna, og idéen kom tilbake.

Andreas har lenge myst på lokalene nede under bakken bak Vannvogna, men plassen var allerede tatt av to lokale band. Da de flytta opp en etasje så Andreas sitt snitt, han ba om å få leie lokalet. Det fikk han. Omtrent samtidig starta Andreas og et par kompiser et metalband, og spilte inn en låt nede i kjelleren. Det kommer vi tilbake til. Men akkurat nå skal det handle det om studioet.

– Da jeg hørte hvor bra den innspillinga ble, kom jeg på den gamle drømmen om å starte studio. Trommelyden her er skikkelig fet, første gang jeg hørte den tenkte jeg at den bør fanges på opptak. Trommene er noe av det viktigste på en sang, det definerer i stor grad sangen. Og det er stor forskjell på trommelyden ut fra hvilket studio man velger. Når det kommer til trommelyden så slipper man ikke unna rommet.

Undergrunn studio var et faktum. Andreas er allerede i gang, og han bidrar gjerne på instrumenter også. Og koring.

– De som har spilt inn her så langt har vært veldig fornøyde, det er jo moro. Jeg har vært en del i studio sjøl, og jeg synes det er stilig at man velger studio ut fra hvordan det låter. Her kan man komme inn, ha lave skuldre og få hjelp til å utvikle en låt.

Har du en låt eller fem i skuffen? Ta den med til Andreas da vel. Du får tak i ham på Insta.

Sjekk ut Undergrunn studio her:

Kommentarer

kommentarer