H2H vil dele utstyrsparken sin med Halden-musikere

Vil du arrangere konsert, men sliter med å skaffe midler til lydanlegg og utstyr? Nå kan du få hjelp av H2H music, som sitter på en utstyrspark de gjerne vil leie ut til lokale musikere for en billig penge!

Jeg møter Tom Andreassen og Marius Nilsen ute på Isebakke. I lokalene sine der ute har de fylt opp flere rom med utstyr. Høyttalere, miksebord og annet utstyr står stablet i hyller og langs vegger i flere lagerrom. Hand2Hand har samlet seg opp et stor lager med musikkutstyr gjennom sine aktive år, mang en konsert har blitt arrangert til inntekt for barna i Romania.

– Hand2Hand hadde mye utstyr fra før, forteller Tom. Vi hadde også et tett samarbeid med Hanne Følstad på Bryggerhuset, og da de investerte i nytt lydanlegg der nede donerte hun det gamle lydanlegget til H2H.

I disse dager er det tøffe tak for kulturlivet. Hand2Hand tenker at de skal gjøre sitt for å hjelpe på situasjonen.

– Musikkbransjen sliter, sier Tom. Og hvem vet hvordan det vil være i månedene som kommer? Her vil jeg gjerne spille ballen over til Marius, som kom på en genial idé.

Den geniale idéen var Lei uten risk. Marius forteller:

– Hvis du spiller i band i Halden i dag og har lyst til å holde konsert for eksempel i bakgården til Kokkekollektivet så er det ikke så enkelt. Hvis du skal leie utstyret du trenger må du kanskje ut med ti- femten tusen, og dét før du har solgt én eneste billett. Er man en guttegjeng i et garasjeband så er jo ikke det så lett å komme opp med sånne penger.

Både Marius og Tom kjenner bransjen godt, og vet hva man trenger for å arrangere konsert.

– Vi har utstyr som kan tilpasses alt fra én musiker med kassegitar til fullt band på fem, seks medlemmer og oppover, sier Marius.

H2H leier ut utstyret for en liten cut av billettsalget.

– Selger du tjue billetter, så får vi den lille cuten vi skal ha, forteller Marius. Vi snakker kun om en liten prosent, den vil tilpasses hvor mye man trenger. Kommer det bare tjue stykker så blir jo ikke cuten så stor. På den måten tjener bandet penger på første solgte billett.

– Hvis bandet får dårlig betalt, får vi dårlig betalt, legger Tom til. Leie uten risiko.

Utstyrsparken til H2H Music er stor, de har det meste av det man trenger for å arrangere konsert.

– Vi har PA-anlegg tilpasset lokalet du skal spille i, sier Marius, vi har basskasser og topper og miksebord og alt du trenger for å gjennomføre alle type konserter.

Trenger du scene i tillegg må du ut med en litt større prosentandel av billettinntektene.

– Det er jo litt mer jobb å sette opp, sier Marius, da tar vi litt mer betalt. Vi har kjøpt en scene som er fire ganger seks meter. Trenger du ikke hele scenen, så kan vi lage en mindre. Vi kan tilpasse til alles behov.

Inntektene H2H får på utleien går til husleie på lageret og vedlikehold av utstyrsparken. Overskuddet går prosjektet i Romania, og til H2Hs lokale prosjekter her i Halden.

– Vi gjør jo ikke dette for å tjene penger, sier Tom, vi gjør det for å strekke ut en hjelpende hånd. Vi har hatt H2H-forestilling på Risum de siste årene, og det er så mye flinke unge folk i Halden! Tenk så mange av dem som kunne tenke seg å gjennomføre en konsert, men så blir det økonomisk umulig. Vi må hjelpe hverandre i disse tider, alle kan ta del i den store dugnaden.

Kjenner du noen som vil arrangere konsert og trenger å leie utstyr? Ta kontakt med H2H music da vel!

Her finner du dem på Facebook.

H2H har fått støtte til å kjøpe høyttaleranlegget av Sparebank1stiftelsen, og støtte til å kjøpe scenen fra Berg Sparebank.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer