Göttemia slipper plate

I dag slipper Göttemia en ny fullengder: Decadence. Plata gis ut på lokale Tonehjulet Kräftpest.

Som alle andre band i verden har Göttemia måttet skrote turnéplanene denne våren.

-Planen var først og fremst å dra på en turné i påsken som skulle gå til Tyskland, Tsjekkia, Østerrike, Slovenia og Kroatia, forteller Laurits i bandet. Det var også booket noen plateslipphelger for den nye plata vår Decadence som skulle kommet i forkant av turnéen. Vi forsto ganske tidlig i mars at det mest sannsynligvis ikke ble noe av denne turnéen, men det tok lang tid å akseptere at så mye jobb var gått rett i dass. Men sånn er det, heldigvis så lever vi ikke av dette sånn som mange av vennene våre både på og bak scenen, så vi skal ikke klage!

Göttemia har spilt live og gitt ut skiver på løpende bånd siden 2002. I bandets presseskriv heter det: Musikken låter som noe helt for seg sjøl men har referanser fra blant annet NoMeansNo, Mötorhead, Wipers, gammel Turboneger og Poison Idea med en dæsj Beach Boys. 

Den nye skiva Decadence er spilt inn i Mads Goldens Aber studio på Berby av Hans Uhre fra Frosta.

-Studioet som ligger inne på gamle husmorskolen på Berby har den fordelen av at det er store rom og høyt under taket så denne gangen hadde vi mulighet til å eksperimentere litt med romklang og litt “større” trommelyd osv. Hans Uhre, for øvrig verdens blideste fyr, er trommis i bandet Regn, de har vært på et par turneer med Göttemia før.

Modell for platecoveret er Thor Martin Thorsen som dekadent romersk gullstatue/avdanket bodybuilder cover design er av vokalist Ricky Julian Munkeboe.

Har dere gått noen nye veier med denne plata?

-Stilmessig er denne plata i samme gate som før; enkel, bitter, sint og skuffa punk rock`n`roll. Lydbildet er preget av fuzzbass, rett frem vokal,  flerstemt koring, sprengt synth, drivende trommer og tight gitar. Det er fengende, tilfredsstillende og motbydelig på samme tid, litt som kviseklemming og Barry White. Låtene handler om det dekadente livet i Østfold med alt fra buffing av bensin, traktorpulling, brennevin, Värmland og Sylvi Listhaug. 

Sjekk ut musikkvideoen til en av platas forhåndslupne singler; Was it something I said:

Slipp-planene er ganske moderate enn så lenge, siden dagens situasjon ikke tillater folkemengder av noe slag.

-Plata blir sluppet digitalt og fysisk i dag uten noen større ståhei så får vi heller spille noen slippkonserter når det er lov igjen, sier Larurits.

Plata får du kjøpt på Tonehjulet Kräftpests bandcamp, platebutikken Sjokkrock ved Siste Reis, eller der du kjøper musikk.

Hør Decadence her:

Göttemia er allerede i gang med mer ny musikk.

-Nå for tiden lager vi demoer til en ny plate som etter planen skal spilles inn i sommer med Hans Uhre på et lite småbruk en plass rett over grensa -om det blir mulig – dette blir en skive på ca 11 låter og skal etter planen hete Songs About Udo Dirkschneider.

Her finner du Tonehjulet Kräftpests nettbutikk:

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer