Kommandanten har åpnet dørene igjen

Den koselige kaféen i indre festning har åpnet dørene igjen etter snart to måneders korona-lockdown.

Da myndighetene annonserte at de stengte ned skoler og barnehager i mars tenkte Emilie Langbråthen og Lene Henriksen at det var lurt å stenge ned Den gamle kommandant også. For to uker siden åpnet de burgerrestauranten sin, og nå har de også valgt å gjenåpne kafeen i indre festning.

-Vi starter med å holde åpent i helgene, forteller Emilie, og så ser vi an situasjonen utover våren. Vi har fått mange henvendelser på når vi kommer til å åpne Den gamle kommandant igjen, det er utrolig hyggelig! Den første helgen vi hadde åpent var det veldig rolig, men jeg tror det vil ta seg fort opp når været blir varmere og folk blir vant til å gå mer ut igjen.

Lene og Emilie har hatt hendene fulle med gjenåpningen av burgerrestauranten, det er mange som vil ut og spise burger og drikke øl etter en lang periode hjemme. De driftige eierne jobber dag og natt for å få både kommandanten og burgerrestauranten opp i vanlig drift, og bestemte seg for å forenkle menyen på kaféen på festningen noe for å gjøre det litt lettere nå i starten.

-Vi kjører en enkel meny enn så lenge, forteller Emilie, det blir kun vafler, is og kaffe inntil videre.

Emilie Langbråthen i kafeen. Foto: Ellen Midtfjeld.

Som våren skrider frem vil jentene se an besøkstallene og været før de utvider menyen til vanlig kommandantmeny. Men det kan hende du kan kjøpe soft is hos kommandanten allerede denne helgen! Emilie og Lene har nemlig kjøpt en soft is-maskin.

-Lene skal opp og skru den sammen nå, forteller Emilie, så da håper vi at vi har den oppe og gå allerede i morgen!

Den gamle kommandanten følger selvfølgelig alle smittevernsregler. Han har sørget for Antibac til gjestene, og anbefaler alle å vaske henda. I tillegg blir alle flater og bankterminaler jevnlig vasket og desinfisert, og det er teip på gulvet for å markere avstand i kassakøen. Alt er i henhold til gjeldende regler.

Emilie minner besøkende om at de ikke har alkoholserveringen oppe og går ennå.

-Vi har en 17-åring i kassa per i dag, forteller Emilie, men når været blir varmere ut over våren og vi kan være flere på jobb skal vi selvfølgelig begynne å selge øl igjen. Vi kommer til å komme oss tilbake i vanlig drift etter hvert, men vi må se det an og ta det pent og forsiktig i starten. Følg med på Facebooksiden vår, der oppdaterer vi status løpende.

Kommandanten har åpent mellom 12 og 16 lørdag og søndag.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer